El taller de formació mixt ‘Marratxí Administra’ dirigit a joves menors de 30 anys i promogut pel SOIB ha conclòs aquest dijous. Durant un any deu joves han compatibilitzat dos dies a la setmana de formació teòrica del cicle d’auxiliar administratiu d’atenció al client juntament amb tres dies de feina a l’Ajuntament.
El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat satisfet del programa ‘Marratxí Administra’ que es realitza conjuntament amb el SOIB. “Hem parlat amb ells i es mostren entusiasmats de l’experiència del programa i molts d’ells han sortit amb diverses ofertes de feina i ens alegram de què aquest programa que feim amb el SOIB funcioni”.
Joan Salvador Martínez, participant en el taller ‘Marratxí Administra’ s’ha mostrat molt content de la formació rebuda i de la feina desenvolupada a les OAC de Sa Cabaneta i Cabana. “L’experiència ha estat molt enriquidora pel fet d’estar dins l’administració pública, la qual cosa t’aporta molt a nivell personal i laboral. La formació és molt completa i el fet de fer feina a la vegada que estudies per jo és el millor tipus de formació. Ha estat molt gratificant perquè m’he adonat de què se’m dona bé l’atenció al públic”.
Per la seva banda, la regidora de Formació i Treball de Marratxí, Aina Amengual, ha agraït al SOIB aquest projecte perquè és una forma d’obrir portes als joves. “Feim una valoració molt positiva, sobretot per aquests alumnes als quals els donem una primera activitat en el món laboral. Molts d’ells ja han aconseguit feina i la veritat és que és un projecte molt enriquidor per les dues bandes”.
El projecte Marratxí Administra és un taller de formació mixt finançat pel SOIB amb la participació del SEPE, Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu en el qual s’expedeix el certificat de professionalitat d’Auxiliar Administratiu d’Atenció al Client (nivell II).
Aquest projecte, que ha tengut una durada de 12 mesos, està dirigit a joves menors de 30 anys inscrits al SOIB, i compta tant amb formació com amb treball efectiu. Als deu joves inscrits en aquest taller se’ls ha fet un contracte d’aprenentatge per part de l’ajuntament de Marratxí i han donat suport a diversos departaments del consistori des d’octubre de 2020 fins a setembre de 2021.
“Ha estat una experiència molt enriquidora per les dues bandes, primers els varen integrar com a grup amb formació d’habilitats emocionals i després amb temaris més ajustats a les seves respectives àrees. Ha estat un procés d’aprenentatge permanent per millorar el seu futur professional i també per a la seva vida”, ha explicat Sylvia Mulet, docent del Programa ‘Marratxí Administra’.