Diada de les Illes Balears 2021

Aquest ha estat un any que ens ha canviat la vida. La situació excepcional que vivim, derivada de la pandèmia per COVID-19, ha suposat un desafiament sense precedents per a la nostra societat. Un repte individual i col•lectiu, no només en l’àmbit sanitari, sinó també familiar, social i fins i tot humà.

Junts hem hagut d’adaptar i refer les nostres vides, amb esforços, sacrificis i també pèrdues. Les dificultats d’aquest darrer any ens han enfrontat a realitats dures, però també ens han mostrat el millor de nosaltres mateixos, dels nostres veïnats i amics, i de molts col•lectius i persones anònimes. La pandèmia ha despertat el millor de la nostra societat.

Enguany, la festa de les Illes Balears vol ser un homenatge a aquest esforç individual i col•lectiu. Un homenatge a les persones que, des de tots els racons de les nostres quatre illes, han allargat la mà als altres, d’una manera o altra. A tots els petits gests d’empatia, de solidaritat, de suport. Per això, la Medalla d’Or i els premis Ramon Llull 2021 es concedeixen als sectors essencials i a la ciutadania en general, que han aportat el millor de si mateixos en aquestes circumstàncies tan difícils.

Aquesta serà sens dubte una festa diferent, amb activitats en petit format i en diferents escenaris, adaptades a les circumstàncies. No obstant això, perdura el nostre sentiment com a societat. Ens sentim orgullosos de continuar junts, d’haver-ho afrontat junts, d’estar-ho superant junts, i de continuar treballant per sortir-ne totes i tots, junts, endavant. Gràcies.

Feliç Dia de les Illes Balears!

8 DE MAIG

Big Yuyu

12:00h

Patí AAVV Pòrtol . C/ Major, 114, Pòrtol 

Aforament limitat a 60 persones.

Big Yuyu es va formar el 2006 a Mallorca. Des de la seva creació, la banda pot dir amb orgull que porta més de 3.000 nits de blues marcades en les seves corretges. Ha actuat en els principals clubs i festivals del país i ha fet gires per Alemanya, Holanda, Gran Bretanya i Suïssa. Aquesta és una banda feta per músics que estimen el que fan nit rere nit; tocar música amb ànima i passió.

Alma de Mujer

19:00h 

Plaça exterior de l’Associació de Veïns des Figueral

Aforament limitat a 60 persones.

Alma de Mujer és la proposta musical de dues cantautores: Susana Aguiló (Mallorca) i Naty Lomas (Ciudad Real), que uneixen la seva creativitat i la seva àmplia experiència professional en un projecte ple de força i sensibilitat.

9 DE MAIG

Na Purpurina, en Suli i el tresor

11:00h

Parc de la Mediterrània, Sa Nova Cabana. 

Aforament limitat a 60 persones.

Na Purpurina i en Suli és un espectacle per a tots els públics, especialment per al públic infantil. Els dos personatges de clown es retroben després de molts dies sense veure’s, tot cercant un tresor. Quan el troben, el comparteixen plegats i, a través del joc, la música, les rialles, la màgia i les bromes, passen una estona ben divertida que encomanarà l’alegria i les rialles a tots els presents.

Da Souza

18:30h

Jardí Museu del Fang. C/ Molí, 4. Sa Cabaneta

Aforament limitat a 60 persones.

Da Souza, LP Futbol d’avantguarda: premi Ciutat de Palma de música (2018).

Da Souza, LP Futbol d’avantguarda: premi Enderrock de la crítica a millor disc de l’any de la música balear (2018).

Finalistes del certamen Art Jove de les Illes Balears 2016.

Col·laboració amb la cançó “RDI Comunitat des Pla” de Tomeu Penya (2019).

Col·laboracions en directe amb Miquel Serra i Joan Pons (El Petit de Cal Eril).

14 DE MAIG

Clave de Soul 

17:30h

Museu del Fang. C/ Molí, 4. Sa Cabaneta

Aforament limitat a 60 persones.

Clau de Soul és un grup mallorquí de referència, carregat del més pur soul amb base en el gòspel i unint R&B i influències del jazz i del funk. Consolidat l’any 2000, aquella època va revolucionar el circuit musical amb els seus innovadors arranjaments de veus i música i la seva posada en escena tocant i sent reconegut pel públic en els clubs, els esdeveniments i els festivals de l’illa de Mallorca, i també fora de les illes, com ara en el festival de Música Viva de Vic.

16 DE MAIG

Posidònia

17.00 h

Pati exterior Ca ses Monges des Pla de Na Tesa. C/ Germanes Agustines, 5

Aforament limitat a 60 persones.

Amb la veu espectacular de la cantant i violinista Marta Elka al capdavant, Posidònia explora tota la mediterraneïtat de la música popular mallorquina i, com un viatge a nous horitzons, l’obre a noves creacions i a sonoritats contemporànies.