Edifici PepsiCo

PepsiCo anuncia la donació de l’espai i edifici en el qual se situava la seva antiga planta a la localitat de Marratxí amb el requisit que es destini a iniciatives educatives, recreatives o socioculturals en benefici de la comunitat.

La companyia ha elaborat i compartit amb el consistori els informes mediambientals i tècnics elaborats per una companyia externa previs a la donació.

La planta, que elaborava begudes refrescants de les marques Pepsi, PepsiMax, 7Up i Kas, va operar entre 1963 i 2018 per subministrar-les al mercat balear. Va cessar la seva activitat el gener de 2018 davant d’una confluència de factors, com els baixos nivells d’ús de la seva capacitat i determinades limitacions tècniques i operatives per les seves dimensions, antiguitat i ubicació al centre urbà de la població.

Marta Puyuelo, directora de Relacions Institucionals de PepsiCo: “Han estat 55 anys d’activitat de la planta en què ens hem sentit un membre més de la comunitat de Marratxí. Estam contents que les instal·lacions puguin tornar a obrir les portes per acollir iniciatives en benefici de la comunitat”.

L’Ajuntament de Marratxí, de la seva banda, ha transmès a PepsiCo el seu agraïment per la donació i veu en aquestes instal·lacions una oportunitat única per millorar els equipaments socioculturals del municipi. A més, el consistori considera que l’enclavament d’aquestes instal·lacions, situades al centre del nucli del Pont d’Inca, és immillorable, ja que es troba en un punt de màxima concentració poblacional.