El curs d’Educació viària 2019-20 que imparteix la Policia Local en coordinació amb l’àrea d’Educació arribarà aquesta vegada a uns 5.500 alumnes pertanyents a 16 escoles del municipi, amb l’objectiu fonamental de formar l’alumnat del municipi com a bons usuaris de les vies públiques.
Aquestes xifres i la llarga i exitosa trajectòria d’aquesta formació (és l’edició número 29) confirmen Marratxí com un referent en aquesta matèria a Mallorca i a les Illes. El nou curs començarà dimarts que ve, dia 1 d’octubre, i acabarà amb la celebració de la ja cinquena Diada d’Educació Viària de Marratxí, prevista per al darrer divendres del mes de maig, que reunirà més de 700 alumnes i mestres en bicicleta.
A la presentació del curs, en el parc infantil de trànsit de la Policia, hi han assistit aquest matí el batle, Miquel Cabot; el primer tinent de batle, Joan Francesc Canyelles; la segona tinent de batle, Neus Serra; el regidor de Seguretat Ciutadana, Pedro López; la regidora d’Educació, Aina Amengual; altres membres de l’equip de govern; l’inspector en cap de la Policia Local, Miquel Àngel Pascual; el responsable del departament d’Educació viària del cos, Miquel Ramis; i Joan Tudela, membre d’aquest departament.
L’alumnat que rep la formació, adaptada en cada cas a les distintes edats, és d’educació infantil, de primària i de secundària (és a dir, totes les etapes de la formació obligatòria) i de centres d’educació especial, concretament Asnimo i Aspace. Com a novetat, en aquest curs 2019-20 també es faran sessions formatives sobre seguretat viària a les persones majors en els respectius casals.
Ramis ha anticipat una altra de les grans novetats d’aquest nou curs. “Posarem en marxa un pla pilot dues amb sortides programades el mes d’abril per a l’alumnat de sisè dels CEIP Blanquerna i Ses Cases Noves. Sortiran en bicicleta des del centre i, seguint el carril-bici, aniran fins al Museu del Fang, mentre se’ls formarà sobre com circular per aquestes vies, al mateix temps que també se’ls facilitarà informació sobre el patrimoni i la cultura del municipi”
Cabot ha explicat que a Marratxí tenim el privilegi de comptar “amb un dels millors parcs de trànsit de Mallorca i també amb els millors agents en aquesta matèria. En definitiva, es tracta de formar gent madura al volant en el nostre municipi”.
En aquest sentit, López ha subratllat “el creixement constant en el nombre d’alumnes formats cada any”. De la seva banda, Amengual ha comentat que “Marratxí és un referent en l’àmbit de l’educació viària a Mallorca. De fet, el curs passat els agents d’aquesta unitat de la Policia Local varen ser distingits per la Conselleria d’Administracions Públiques per la bona feina que fan”.
La formació té una part teòrica i una altra de pràctica. Aquesta darrera part es comença a impartir el mes de març, i es du a terme en els dos parc infantils (fix i mòbil) de què disposa la Policia Local. Al llarg del curs, també hi ha programats dos concursos: un de dibuix (per a alumnes de primer i segon de Primària i d’Educació especial) i un altre, “El millor ciclista de Marratxí”, adreçat a alumnes de cinquè i sisè per elegir aquell alumne que millor hagi sabut posar en pràctica els coneixements viaris sobre una bicicleta. Aquesta cita és abans de Setmana Santa.
Source: marratxi.es