L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Cultura, presenta ‘Reminiscències. Història i memòria del nostre passat’, un cicle que enguany celebra la segona edició i que vol  ser una porta d’entrada al passat mitjançant la divulgació de la recerca entorn la història i de la memòria col·lectiva. Aquest cicle es desenvoluparà entre el 22 i el 29 d’octubre i inclourà un concert i dues presentacions de llibres.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat que el cicle Reminiscències “pretén donar a conèixer diferents facetes del nostre passat mitjançant autors desconeguts i mitjançant investigacions històriques. Es tracta d’un cicle molt cultural obert a tots els públics que ens dona l’oportunitat de redescobrir el nostre passat”.

El cicle començarà a Ca ses Monges de Pòrtol el 22 d’octubre, a les 18 hores, amb la presentació del llibre “Treballar la terra per a pagar a Déu”, de la Dra. En Història Maria del Camí Dols, que explica que el delme era l’impost que cobrava l’Església a qui treballava la terra. A partir de l’anàlisi d’aquest gravamen l’autora desgrana el complex món de l’agricultura a Mallorca durant el segle XV.

El 27 d’octubre la Biblioteca municipal d’Es Pont d’Inca acollirà a les 19:30 hores la presentació del llibre “Sota l’esqueix, la tanyada” de Miquel Àngel Lladó. Premi de poesia “25 d’abril” Vila de Benissa. El llibre és un recull de poemes del pontdinquer Miquel Àngel Lladó que constitueix un diàleg amb el fill perdut i pregonament enyorat en un marc en què la natura esdevé protagonista a través del Pi Gros de Santa Maria del Camí, que servirà al poeta per establir un paral·lelisme entre l’arbre malmès i la malaltia, que irreversiblement, va fent el seu camí. La presentació del llibre comptarà amb la presència d’Eusèbia Rayó i Pere J. Amengual Calet.

El cicle es tancarà el pròxim 29 d’octubre a l’església del Carme de Pòrtol, a les 18:30 hores, amb el concert “Els poetes catalans de Samper.” Tomeu Moll, piano. Roger Padullés, tenor. Al concert s’interpretaran les obres de Baltasar Samper basades en l’obra poètica d’autors catalans. Samper (Palma, 1888 – Ciutat de Mèxic, 1966) va ser un pianista, compositor, director d’orquestra i etnomusicòleg, el qual va formar part dels moviments d’avantguarda artística de la Catalunya dels anys 20 i 30, fins que es va exiliar a Mèxic arran del cop d’estat del 1936.