ORGULL LGTBI 2020

DECLARACIÓ EN EL DIA DE L’ORGULL LGTBI 2020

En el 50è aniversari de les revoltes de Stonewall, que marquen l’inici de les manifestacions de l’Orgull, i després d’un llarg camí amb moments difícils, entrebancs, persecucions però també amb moments de goig, com l’aprovació fa 15 anys del matrimoni igualitari o de la Llei 8/2016 per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar l’LGTBI-fòbia de les Illes Balears, hem vist com s’anaven fent passes per garantir els drets de totes les persones del col·lectiu LGTBI. Així ho hem celebrat el Dia de l’Orgull dels darrers anys.

Ara, les circumstàncies sociosanitàries ens impedeixen fer una reivindicació col·lectiva al carrer com la que hem estat fent, però gràcies als col·lectius LGTBI de Mallorca i a la col·laboració de diferents institucions, hem pogut anar reflexionant i vindicant els drets LGTBI.

Són temps estranys, són temps que precisament guardar-nos per no contagiar, ni contagiar-nos de la covid-19 fa que hàgim de mantenir distàncies de seguretat i que, pot ser, ens feim menys visibles. Això topa amb el tarannà del Dia de l’Orgull, que precisament reivindica el fet de ser visibles i mostrar-se. Per això, les banderoles que penjam a tots els edificis del Consell i als ajuntaments de Mallorca, enguany més que mai, mostren el nostre compromís amb totes les persones del col·lectiu LGTBI.

Compromís de seguir treballant per erradicar la discriminació de qualsevol persona per la seva elecció sexual i identitat de gènere.

Compromís perquè lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals puguin construir
els seus projectes vitals des de la llibertat i el respecte.

Compromís de lluita davant qualsevol manifestació de rebuig i odi envers lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

I compromís en la restauració i la memòria de les persones LGTBI represaliades durant la dictadura precisament a causa de l’orientació sexual i/o identitat de gènere.

Consulta les activitats que l’Ajuntament ha programat per celebrar el 28J