MARRATXÍ ESTIMA EL PETIT

Marratxí Estima el Petit és un projecte de promoció del comerç local on es pretén incentivar als marratxiners perquè facin les compres als comerços locals.

Bonificacions municipals petit i mitjà comerç.

El consistori prorroga les millores fiscals per al petit i mitjà comerç amb l’objectiu d’impulsar i dinamitzar l’economia del municipi i que consisteixen en:

  1. Bonificació de la taxa de terrasses en un 50%, el que significa que els bars i restaurants de Marratxí podran escollir entre estalviar-se el pagament de la meitat de la taxa; ampliar en un 50% el temps d’ús de terrassa, o  bé, doblar l’espai d’ocupació adquirit. Així, si un empresari paga per tenir habilitada la terrassa durant 6 mesos, podrà ampliar el seu ús en 6 mesos més de forma totalment gratuïta, o si prefereix realitzar el pagament per 20 metres de terrassa automàticament l’ocupació es duplica fins als 40 metres amb total gratuïtat.
  2. Descompte del  50% de la taxa d’ocupació de la via pública, de la mateixa manera que les terrasses dels bars, el petit comerç pot treure els seus productes al carrer per millorar la visibilitat del seu negoci.
  3. Bonificació del 100% de la taxa de recollida de fems per al petit comerç. Suposa l’eliminació de la taxa de recollida de fems que aplica l’ajuntament, no així la de tractament que depèn directament del Consell de Mallorca (incineració).