Sa Deixalleria ha acollit aquest dissabte 2.500 assistents al Gaming Day de Marratxí, l’esdeveniment per a gamers més important de Mallorca que ha organitzat l’àrea de Joventut. L’afluència de visitants ha estat constant durant tota la jornada, des de les 10 del matí fins a les 20 hores.

Participants i assistents han gaudit amb família i amics de més de 300 metres quadrats dedicats al gaming, des dels videojocs més moderns fins a la realitat virtual. A més dels videojocs i dels tornejos, també ha tengut molt d’èxit el mercadet i la zona gastronòmica.

Participants i curiosos, venguts de Marratxí i de diferents punts de l’illa, han gaudit d’una experiència gamer total amb una gran varietat d’activitats i tornejos: PS5, Nintendo Switch, realitat virtual, recreatives retro, còmic, rol, cosplay i la final del Gaming Experience de FIFA&LOL de Mallorca.

Els organitzadors s’han mostrat “molt satisfets” de com s’ha desenvolupat el Gaming Day, un esdeveniment que es va començar a preparar fa tres mesos per a reunir tots els equipaments tècnics i estacions de joc i aconseguir ajuntar la Game Experience Mallorca 2022 (finals de Lol i FIFA) amb les competicions i joc lliure organitzats per l’àrea i els grups de joves que participen dins el projecte Multivers del joc, a més de la col·laboració de Retro Mallorca amb les seves estacions retro. Andreu i Marc, dos joves amics d’Alaró, han estat el guanyador i finalista del torneig FIFA. No obstant això, tots dos s’han mostrat molt contents de disputar la final. “Ha estat un torneig molt divertit i l’hem gaudit molt. Ha estat bastant igualat. I ens ha encantat participar en el Gaming Day perquè a Mallorca, a diferència de la Península, hi ha pocs esdeveniments com aquest perquè els joves poguem gaudir del temps lliure”, ha explicat Marc.

La regidora de Joventut, Irene García, ha agraït en nom de l’Ajuntament de Marratxí “la gran participació en el Gaming Day, amb 2.500 persones que han passat per Sa Deixalleria per a gaudir de les diferents activitats i perquè ens han animat a promoure més activitats com aquesta, donat que som del pocs municipis que ho fan”.

El Gaming Day de Marratxí neix amb l’objectiu de que els joves de Marratxí, que suposen un alt percentatge de la població marratxinera, trobin un espai comú on compartir les seves inquietuds i aficions amb altres joves amb la mateixa passió pel món gamer.

Enfocat als joves, però com s’ha vist durant tota la jornada, ha estat una diada per a tots els públics on s’han vist moltes famílies, joves i gent gran Hi havia autèntics gamers, però també molta de gent que s’ha atracat a Sa Deixalleria amb curiositat per conèixer el món dels videojocs, i especialment la realitat virtual que ha despertat una gran expectació. “M’agrada que facin Gaming Day perquè puc venir i guanyar premis. A mi m’agraden els jocs indies com el Vampire Survivors, on tenc la màxima puntuació, explica Ruth, veïna del Pla de na Tesa.