Cultura i ceràmica

L’àrea de Cultura és l’encarregada de dur a terme tota la programació de concerts, exposicions i altres esdeveniments que tinguin la cultura com a eix fonamental, a més de donar suport als actes organitzats per les diferents entitats ciutadanes. Gestiona el Centre d’Exposicions s’Escorxador, les Biblioteques de Marratxí (Es Pont d’Inca i Pòrtol), l’Arxiu Municipal, la Banda de Música, així com l’Escola de Música i Escola de Xeremiers. Per altra banda, s’encarrega de les expressions de cultura popular des d’un plànol institucional, com són els Gegants de Marratxí o vetllar pel nomenclàtor toponímic del municipi.

L’Àrea de Ceràmica és el departament encarregat de la promoció de la cultura del fang en totes les seves vessants. Organitza la Fira del Fang, així com la prestigiosa Biennal Internacional de Ceràmica de Marratxí (BICMA). Des d’aquesta àrea també es gestiona el Museu del Fang, l’Escola Municipal de Ceràmica i la Ruta del Fang. Tot junt forma la marca registrada Ceràmica de Marratxí.

CULTURA A LA FRESCA

L’estiu convida a sortir de les cases, per aquest motiu l’àrea de Cultura de l’Ajuntament ha preparat un programa cultural que inclou teatre i sobretot música, del 21 de juliol a l’1 de septembre.

FESTES SANT MARÇAL

Un any més tornen les festes més esperades del nostre municipi.  L’Ajuntament de Marratxí no volem deixar passar l’oportunitat de commemorar aquestes festes tan especials per tots els marratxiners i marratxineres

CERTAMEN DE PINTURA DE SANT MARÇAL

Consulta la darrera edició del Certamen de Pintura de Sant Marçal.

SANT JORDI 2024

Celebra Sant Jordi amb nosaltres! L’Ajuntament de Marratxí et convida a gaudir d’una jornada plena de contes a les nostres biblioteques municipals.

AGENDA

Consulta i participa de les activitats de Marratxí. A la web marratxiesviu.es trobaràs l’agenda municipal amb tots els actes i esdeveniments disponibles al nostre municipi.

SA RUA 2024

Un any més, la Rua de Marratxí arriba puntual a la seva cita. No perdis l’oportunitat de viure un dia ple de diversió, disfresses i alegria als carrers de Marratxí!

MARRATXÍ CULTURAL

Programa d’activitats que omplirà el nostre municipi d’esdeveniments per a tots els públics. Música, teatre, contacontes i ball són algunes de les múltiples opcions que ofereix.

CELEBRA EL NADAL A MARRATXÍ

La màgia del Nadal està a punt d’arribar als nostres carrers, i l’Ajuntament de Marratxí té el plaer de convidar-vos a participar de les activitats programades que faran que aquesta temporada sigui encara més especial.

CERÀMICA DE MARRATXÍ

La marca Ceràmica de Marratxí neix amb l’objectiu d’unificar sota aquesta denominació la promoció i la difusió del vessant artístic, comercial i turístic de la ceràmica del municipi.

BIBLIOTEQUES

A Marratxí tenim dues biblioteques plenes d’activitats per totes les edats. Vine a passar una estona amb nosaltres.

ESCOLA DE MÚSICA

Inicia’t als estudis musicals que ofereix l’Escola Municipal de Música de Marratxí

FIRA DEL FANG

Marratxí és terra de fang. Cada any els artistes i artesans troben la seva diada en la que s’ha convertit en la fira més important del municipi, la Fira del Fang.

ESCOLA DE CERÀMICA

L’Escola Municipal de Ceràmica de Marratxí va ser creada l’any 1991 per Pilar Sastre, com a iniciativa pròpia davant la mancança al municipi d’activitats relacionades amb la ceràmica.

EXPOSICIONS

L’Àrea de Cultura organitza exposicions mensualment amb artistes reconeguts tant del municipi com de fora per tal de dinamitzar l’art i la cultura a Marratxí.

MUSEU DEL FANG

El Museu del Fang neix el 2002 per a mostrar la riquesa de tècniques, formes i funcions que les cultures han donat a les peces de ceràmica, presents en les necessitats de totes les societats de la humanitat.

BICMA

La Biennal Internacional de Ceràmica de Marratxí (BICMA) és un concurs de ceràmica artística adreçat als ceramistes de tot el món. El seu objectiu és fomentar la creació i la innovació, i donar suport als artistes que treballen i creen en el camp de la ceràmica.

CULTURA POPULAR

Marratxí està molt lligat a la tradició i la cultura popular. Per això hi pots trobar ball de bot, una colla de geganters o xeremies.

XXII FIRA DE TARDOR

Després de quatre anys torna la ansiada Fira de Tardor amb la seva XXII edició. Una de les fires més emblemàtiques del calendari marratxiner torna a Sant Marçal.

JORNADES D’ESTUDIS LOCALS

Les Jornades d’Estudis Locals són una activitat relacionada amb l’àmbit de la recerca, una oportunitat perquè els investigadors puguin exposar i donar a conèixer els seus treballs relacionats amb diferents àmbits, com la història, l’educació, l’art, la ciència etc.