La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat aquest divendres Marratxí per conèixer de primera mà la situació actual de les olleries i artesans del fang enmig de la pandèmia de Covid19 que ha impedit celebrar fires artesanes i ha afectat greument les vendes turístiques.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha acompanyat Catalina Cladera i al conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular de Comerç i Artesania, Marta Llodrà. A la visita han participat també el primer tinent de batle de Marratxí Joan Francesc Canyelles, la segona tinent de batle Neus Serra, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Josep Ramis.

La visita institucional ha començat a Sa Cabaneta, a on han visitat les siurelleries Ca Madò Bet dels siurells i Can Bernadí Nou, artesans que conserven la tradició dels siurells fets a mà. Han visitat també diverses olleries tradicionals, com la de Can Vent, Can Pere Coll i Can Bernadí, a Pòrtol, i han conegut els seus propietaris que els han explicat la situació que travessen.

“És una visita de suport al sector en la situació del Covid que s’ha vist agreujat perquè enguany no hi ha hagut fires ni vendes al sector turístic. Allò important és resistir, hem vist que estan cercant alternatives a la crisi i des del Consell tenim clar que hem de seguir donant suport a aquesta tradició tant arrelada i tan important en l’economia de Marratxí, que hem de potenciar, mantenir i protegir”, ha explicat la presidenta del Consell.

Per la seva banda, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha agraït la visita de Catalina Caldera i ha dit que es tracta d’un sector molt familiar que “des de l’ajuntament volem preservar, és part de la nostra cultura i tradició i estam compromesos amb ells també durant la pandèmia”.