Al voltant de 19 escoletes i centres escolars visiten al llarg de la setmana la XXXVIII Fira del Fang. Com cada any, l’Ajuntament ha convidat a tots els centres de Marratxí a participar amb una resposta massiva per la seva part. Són els centres els que després estableixen quins cursos participen. Les visites estan programades de dilluns a divendres durant tot el matí. 

La visita consisteix a passejar, conèixer la fira i posteriorment realitzar un taller dins la carpa, aquest ha tingut una alta demanda per part de tots els centres escolars que també venen de Palma i Inca. El taller té una duració de mitja hora, cada centre té assignada una hora des de les 10 del matí fins a les 12 i mitja que s’imparteix el darrer. 

Marga Juan és l’encarregada de realitzar el taller i també és la responsable del Museu del Fang. A més, fa un any estava dins l’Escola de Ceràmica.

Els alumnes del centres de Marratxí compten amb l’avantatge de tenir el trasllat d’anada i de tornada gratuït. Els altres centres escolars també tenen l’opció de visitar el Museu del Fang, a part de la fira. 

La Fira del Fang rebrà moltes visites al llarg de la setmana dels més petits amb l’objectiu d’ensenyar la tradició de la ceràmica al municipi i la importància de mantenir-ho per continuar elaborant productes artesanals i de qualitat.