Al voltant de 10.000 persones han passat al llarg del dia per la Plaça de Sant Marçal i l’esplanada de la Verònica, en Sa Cabaneta, amb motiu de la XXII Fira de Tardor de Marratxí. “Considero que ha estat un èxit i no podem estar més que satisfets d’haver apostat pel model tradicional de fira i que la gent hagi respost d’aquesta manera tan positiva. Una fira de producte local, arsano i ecològic”, ha declarat el batle, Jaume Llompart. Per la seva part la consellera de Presidència, Antonia Estarellas, ha acompanyat al batle i a l’equip de govern municipal en la seva visita a les diferents paredetes i ha destacat la importància de posar en valor les tradicions.

Prop d’un centenar de llocs de productes locals, entre ells cinc ollerías de Pòrtol i una siurellera, cistelles i bosses amb tela de “llengües”, artesania de fusta, encens, infusions, joies, productes elaborats amb paper reciclat, ganivets, minerals, veles, plantes, cafè o confitura, han estat alguns dels llocs. 

També hi ha hagut exhibicions esportives i demostracions d’elaboració de llet d’ametla i de treball de fang a través de l’Escola Municipal de Ceràmica.

Els nens també han comptat amb nombroses activitats: festa infantil, contacontes, teatre i castells inflables, i no ha faltat la música amb l’actuació de la Banda municipal de Música de Marratxí, xaranga, batucada i ball de bot amb els Balladors donis Raiguer. 

“Hem tractat d’oferir activitats per a tots els públics i per a tota la família, i la resposta de la gent ha estat boníssima, estem molt contents.Els comerciants també ens han traslladat que no han parat fins a les 14 hores, per la qual cosa també estaven molt satisfets ”, ha manifestat la regidora de Fires i Festes, Antonia Coll. 

A més de l’èxit de la jornada dominical, ahir dissabte també va tenir lloc un tardeo amb les actuacions d’un grup musical i dos Djs en una carpa habilitada a aquest efecte per l’Ajuntament a l’esplanada de la Verònica. Durant les cinc hores que va durar l’esdeveniment la carpa va estar plena de públic ballant.