L’Ajuntament de Marratxí ha celebrat aquest dimarts el 30 aniversari del Programa d’Educació Viària. Amb motiu del 30 aniversari s’han dut a terme algunes reformes per millorar l’acabat del parc. A més, s’ha col·laborat amb programes de reinserció social i s’han condicionat els accessos.

També, per celebrar l’aniversari, els artistes Llum Miranda i Daniel Reglero han pintat un mural de grans dimensions adaptat al parc i que transmet el missatge de complir amb les normes de seguretat viària. L’artista, Llum Miranda, ha afegit que “vàrem intentar ficar elements característics de Marratxí, com és el Museu del Fang perquè sigui més agradable davant els nins i nines”.

Marratxí fa 30 anys que educa a la població amb seguretat viària, un programa que mai s’ha deixat de costat llevat dels dos anys de pandèmia. Aquest curs 2022/2023 ha estat el primer que s’ha pogut dur a terme amb total normalitat. Paco Parrondo, un dels antics alumnes ho recorda com una activitat que era nova per ells, “nosaltres en el 2000 anàvem amb moltes ganes, ja que no estàvem molt acostumats, nosaltres érem més d’anar a peu pel carrer i venir aquí ens agradava molt”.

Miquel Ramis, oficial i cap d’Educació Viària de Marratxí, assegura que avui dia “ens trobem amb uns infants que no tenen les habilitats que tenien els infants anys enrere”. També ha destacat que cada any són uns 800 alumnes que passen pel parc tot i que del programa surten beneficiats uns 4.500 alumnes, aproximadament.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacat la importància d’educar des d’aquest civisme viari als més petits i també ha recordat que ell com antic alumne “els resultats són excel·lents, ja que adquireixes pràctica i coneixements, i per això creiem que hem de potenciar-ho”.

Per altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Pedro López, ha assegurat que “en temes d’educació viària tothom està d’acord i és una cosa prioritària per a tots i totes”. També ha destacat l’impacte que ha pogut tenir aquest parc en aquests 30 anys passant per ell més de 30.000 infants.