Arborum, de Carmen Bermejo y PPPs de Carlos Danús compartiran espai al Centre Cultural s’Escorxador de Marratxí. L’acte d’inauguració tendrà lloc demà dia 6 a les 18 hores, amb la presència dels artistes, els quals tornaran a participar en un acte de cloenda que es desenvoluparà el dia 25 d’aquest mateix mes d’agost.

Arborum de Carmen Bermejo es compon de dues sèries. La primera, amb el títol de Life Certificate, vol escenificar l’encontre entre l’artista i una selecció d’arbres únics, compartint d’aquesta manera la seva vulnerabilitat amb l’artista, mitjançant successives visites. Es tracta, per tant, d’una sèrie que no conclou amb  aquesta exposició, ja que l’artista segueix fent seguiment dels arbres per tal de poder reflectir la seva situació en diferents moments de la seva vida, com ha fet fins ara. Per això, totes les obres mostren el segell comú Life certificate. La segona sèrie, amb el títol Factor humano, està basada en fotogrames de pel·lícules que mostren la relació dels arbres amb les persones. Una  frase de l’artista es comú a totes elles: “Essencials, ens acompanyen, ens nodreixen i ens donen recer”. Totes les obres fan servir la mateixa tècnica d’estampació fotogràfica amb polímer.

En paraules de Carlos Danús, “La por al que és diferent, que produeix prejudicis i estereotips, s’estén també al regne animal. El Projecte PPPs pretén evidenciar la subjectivitat del Reial Decret 287/2002, en el qual es classifica a un ca com potencialment perillós pel fet de pertànyer a una raça concreta o per posseir unes determinades característiques físiques. Ser PPP estigmatitza l’animal, per això ocupen la major part de les gàbies a les caneres. Les imatges van ser gravades a la canera municipal de Palma, on vaig conèixer el meu gos Rino (PPP) fa un any”.

L’exposició de Carlos Danús es compon de diverses obres amb tècnica de fotopolímer damunt paper de gravat Hahnemühle, 8 fotogravats i un vídeo en blanc i negre d’una durada de 3 minuts i 50 segons.

Per visitar l’esposició es pot consultar disponibilitat de places a través del correu electrònic escorxador@marratxi.es i els telèfons: 971 79 76 24 / 971 79 73 82. Centre Cultural s’Escorxador, carrer Major, 2, Marratxinet.