Dilluns 5 d’octubre s’obre  el termini per demanar les ajudes a comerços i autònoms locals que ha posat en marxa l’Ajuntament de Marratxí per contribuir a pal·liar els efectes adversos de les mesures adoptades per contenir la difusió de la COVID-19 durant el confinament. Les sol·licituds es podran presentar a la seu electrònica o a les Oficines d’Atenció a la Ciutadania (OAC) fins dimarts 3 de novembre.

El consistori, que preveu destinar inicialment a aquestes ajudes uns 400.000€, ha establert dues línies diferents, en funció de les característiques dels sol·licitants. La primera, està destinada a fer front  a les despeses de lloguer dels locals on es desenvolupa l’activitat comercial, amb un import de 600 euros. La segona té com a finalitat la despesa corrent, és a dir, el desenvolupament, la millora i el manteniment de l’activitat, amb un import de 400 euros. Els solicitants podran escollir entre una o altra línia i hauran de presentar la documentació que s’indica a les bases de la convocatòria que es poden consultar a la secció ‘Subvencions i Ajuts’ de la web municipal www.marratxi.es. 

Cal recordar que, a més d’aquestes ajudes, l’Ajuntament de Marratxí va arribar a un acord en el passat mes de maig amb el Govern per destinar un total de 474.729 euros a ajudes a fons perdut per autònoms del municipi, dels quals 110.000 varen ser aportats per l’Ajuntament, com també es va dur a terme repartiment de material sanitari als comerços del municipi per fer front als nous protocols de protecció davant la COVID-19.

Per a més informació sobre aquestes i altres ajudes es pot telefonar al Punt d’informació i tramitació d’ajudes COVID 971 100 444