La Policia Local de Marratxí ha detingut un individu de 22 anys com el presumpte autor del robatori de grans quantitats de cable de coure a les zones de Sant Marçal i Sa Cabaneta durant les últimes setmanes. Gràcies a les denúncies dels veïns de la zona, les autoritats han pogut iniciar una investigació que s’ha saldat amb la detenció del presumpte autor.

Les primeres sostraccions es van denunciar dimarts 22 d’agost als carrers Son Caulelles i Cristòfol Llompart de Sa Cabaneta. Després de la trucada d’un veí, la policia es va personar a la zona i va comprovar que havien sostret fins a 800 metres de cable de l’enllumenat elèctric.

Només un dia després de la primera denúncia, en va arribar una altra. En aquest cas, al carrer Gabriel Pinya, també de Sa Cabaneta, faltaven fins a 300 metres de cable. Segons els agents, en cap cas no es van trobar testimonis per poder iniciar les investigacions.

Per part seva, la brigada ha anat informat als agents que entre els dies 9 i 23 d’agost han hagut de substituir els cables d’enllumenat públic de més carrers de la mateixa zona, entre els carrers Sa Pleta Gran, Antoni Ramis Glosador, Pare Roma Rector i Pere Bennasar. En total, una pèrdua de fins a 1.200 metres de cable només entre aquests carrers. El robatori suposa fins a 18.400 euros de despesa, tenint en compte que el metre lineal de cable té un cost aproximat de 8 euros.

Arran d’aquests incidents la Policia Local va intensificar la presència policial a la urbanització, a més de procedir al control i visionat de les cambres de seguretat que el Consistori té instal·lades a la zona, i vigilàncies en vehicles camuflats a efectes de localitzar el presumpte autor sol·licitant per a això col·laboració a Guàrdia Civil i iniciant així un dispositiu conjunt per aconseguir la seva detenció.

Gràcies a la trucada d’una veïna que resideix a les rodalies, en què manifestava que havia vist un vehicle de color gris circulant pel barri i com un grup de persones amb guants anaven aixecant les arquetes de l’enllumenat i tallant el cable, diverses patrulles de la Policia Local de Marratxí s’han desplaçat ràpidament sorprenent in fraganti una d’aquestes persones a l’interior del vehicle, a punt d’abandonar el lloc dels fets.

Al registre del vehicle es localitza a l’interior del maleter una gran quantitat de cable que acabava de sostreure’s en aquests moments, així com albarans de vendes anteriors en punts de reciclatge de cablejat elèctric. A més, s’han trobat guants, alicates de tall, tornavisos i altres eines que presumptament utilitzava per cometre aquests il·lícits penals.

El detingut ha estat traslladat a dependències de la Guàrdia Civil que es farà càrrec de la investigació.