Diada del Medi Ambient

Com cada any, l’Ajuntament de Marratxí es compromet amb el dia del Medi Ambient. Per això enguany organitzam una diada plena d’actes i esdeveniments centrats en la conscienciació la recuperació d’ecosistemes per frenar la perdua de la biodivesitat. A través d’aquests actes volem donar visibilitat a productes sostenibles que funcionen com a substitutius i que podem trobar al nostre abast: alimentació de quilòmetre zero, mobilitat sostenible, utensilis de ceràmica, reciclatge, reutilització, etc.

La Diada del Medi Ambient començarà amb l’aturada del eMallorca Challenge el divendres 4 de Juny amb més de 40 cotxes elèctrics que passaran pel Parc Mediterrani i seguidament el dissabte 5 de Juny tendrà lloc una diada plena d’activitats per a tots els públics.

eMallorca Challenge Marratxí

El eMallorca Challenge pretén ser en els propers anys un esdeveniment referent en el món de la sostenibilitat i energies renovables amb un clar posicionament en els mercats locals, nacionals i internacionals. Així doncs, des de la 1a edició s’han invertit molts recursos en dotar l’esdeveniment repercussió global amb acords de difusió audiovisual per a tothom. Des del comitè organitzador volem que els participants directes (empreses) i indirectes a l’esdeveniment (públic assistent, espectadors, i receptors de la comunicació) ens associïn a polítiques de sostenibilitat energètica i sostenibilitat de la cadena de valor dels nostres processos productius. Per a l’organització és molt important unir-se a totes aquelles entitats que vulguin créixer i projectar la seva imatge exterior, relacionat a un tema tan sensible i ètic com és la sostenibilitat.

El II eMallorca Challenge se celebrarà el 3,4,5 de Juny de 2021.

emallorcachallenge.com

  • Divendres 4 de juny

  • Parc Mediterrani

  • 10.00h

Retirada participativa de plàstic

Dissabte 5 de juny celebram la diada del Medi Ambient de Marratxí que començarà a les 9.30h amb l’organització de grups de neteja voluntaris als quals l’Ajuntament de Marratxí ha cedit diversos espais verds que han estat objecte d’abocaments il·legals els darrers temps. Des de l’àrea de Medi Ambient s’han organitzat en diferents moments neteges participatives de zones verdes amb el doble objectiu de conscienciar de l’efecte perjudicial de l’abocament de residus en aquest tipus d’àrees naturals i també de la presència gairebé inevitable de plàstics en les zones públiques com conseqüència de l’abús d’aquest tipus de materials per part de les empreses i les persones.

Insciriu-te, i participa en el Dia Mundial del Medi Ambient.

Exposició i taller:  ‘No volem una salut de plàstic’

El dissabte 5 de Juny tendrà lloc el taller/exposició coorganitzat amb l’entitat sense ànim de lucre Rezero al Parc Mediterrani. L’exposició consta de 20 fotografies de les personalitats que van participar en la recollida de mostres d’orina per a la campanya ‘Salut de plàstic’ i que mostren l’impacte del plàstic en la nostra salut dia a dia. Les fotografies van acompanyades de plafons explicatius amb contingut divulgatiu i didàctic. Al mateix temps, el taller planteja en un format participatiu per garantir la intervenció de les persones assistents els continguts rellevants de l’exposició i campanya en general centrant-se en la reducció de la toxicitat de la nostra alimentació a través d’alternatives i bones pràctiques que podem aplicar en el dia a dia per eliminar el sobreenvasat de la nostra dieta.

  • Dissabte 5 de juny

  • Parc Mediterrani

  • 10.30h