El conseller, Antoni Vera ha visitat avui dos col·legis d’Educació Primària: Ses Casis Noves i Blanquerna, on ha sentit les demandes dels seus directors.

Dotar d’aire condicionat la zona d’Infantil de Ses Cases Noves i arreglar un dels patis de Blanquerna han estat algunes de les demandes.

La conselleria d’Educació i l’Ajuntament de Marratxí signaran un conveni de col·laboració amb l’objectiu de fer front a les necessitats dels centres quant a obres de reforma i millora, d’una banda, i per a la dotació al municipi de noves infraestructures educatives per un altre. El conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera, acompanyat del gerent de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec), Mateu Suñer, el batle de Marratxí, Jaume Llompart, i el regidor d’Educació, Xisco Ferrà, ha iniciat aquest dilluns les visites als centres educatius del terme municipal de Marratxí per a conèixer de primera mà les seves demandes. “Hem pogut veure in situ quines són les seves necessitats, les problemàtiques que hi ha, per a ajudar-los a millorar de cara en el curs que ve.

De totes maneres es continuaran visitant tots els centres de Marratxí i una vegada hàgim fet una foto de quin és la situació de tots els centres, tant de primària com de secundària, després sí que arribarem a un acord amb l’ajuntament i signarem un conveni de col·laboració per a repartir-nos les tasques de millora que es necessiten, sobretot en matèria d’infraestructures.”, ha explicat Antoni Vera.

Avui s’ha visitat el CEIP Ses Cases Noves i el CEIP Blanquerna. L’equip directiu de tots dos centres ha aprofitat la visita per a exposar-li les seves necessitats, com la necessitat de posar aire condicionat en la zona d’Infantil de Ses Casis Noves, o l’arranjament d’un pati, ara folrat de gespa i en mal estat, en el CEIP Blanquerna, actuacions a les quals s’ha compromès el conseller i que formaran part del conveni.

IES Sant Marçal i menjador Costa i Llobera

D’altra banda, el conseller Vera ha reiterat el compromís del Govern en l’ampliació de l’institut de Sant Marçal i la construcció del menjador del CEIP Costa i Llobera de Pòrtol, obres que es licitaran en breu. Es tracta de dues demandes de Marratxí que l’alcalde ja va traslladar el passat octubre a la presidenta Marga Prohens. L’IES necessita una ampliació urgent, ja que acull, a més dels joves de Marratxí, a nens de Son Ferriol; i el menjador escolar és una altra necessitat urgent ja ara els alumnes d’Educació Infantil de Pòrtol mengen en aules prefabricades.