El 32,87% dels conductors que es van sotmetre a etilometries voluntàries per part de la Policia Local durant les Festes de Sant Marçal van donar positiu. Les proves voluntàries es van fer els dies 25 de juny ( Concert d’Els Inhumanos);  dia 29 de juny (Concert de Manel); dia 1 de juliol (Marrockchí); i dia 2 de juliol ( Concert de Sopa de Cabra).

Se sotmeteren a les proves un total de 219 conductors. D’aquests, el 38,35% varen ser dones i el 61,65% homes. De les 219 proves realitzades, un total de 72  varen ser positives. Això indica que  el 32,87% dels conductors no es trobaven en condicions de conduir un vehicle. Les proves es realitzaren dins un furgó policial i fent ús també de la carpa de Protecció Civil de Marratxí. 

Abans de fer la prova, es demanava a l’interessat/da el permís de conduir, i sense identificar-lo/a  es prenia nota de l’edat del conductor, sexe, quantitat i tipus de beguda consumida, temps des de la darrera consumició i el resultat. La campanya va ser molt ben acollida pels assistents a la festa, que van valorant-la de forma molt positiva.

Amb motiu de les Festes del Carme de Pòrtol, dissabte dia 16 la Policia Local tornarà a realitzar etilometries voluntàries, i també a les festes del mes d’agost del Pla de na Tesa.

Marratxí és un municipi pioner en la realització d’etilometries voluntàries que tenen la finalitat de prevenir i d’evitar que els conductors que es troben sota els efectes de l’alcohol es posin al volant d’un vehicle. Les proves també pretenen que el conductor prengui consciència dels efectes de l’alcohol en el seu cos.