L’Ajuntament de Marratxí ha aprovat per unanimitat en el darrer ple municipal el canvi de denominació del camp municipal de futbol de Son Caulelles que a partir d’ara s’anomenarà “Camp municipal de futbol Son Caulelles – Cata Coll”, en reconeixement als èxits esportius de la futbolista nascuda a Pòrtol i per a visibilitzar els èxits de l’esport femení. La iniciativa va sorgir de l’Sporting Sant Marçal de Pòrtol, equip on va començar a jugar, precissament en el mateix terreny de joc que ara durà el seu nom.

La nova denominació del camp obeeix als recents èxits esportius aconseguits per la futbolista portolana Cata Coll, que ha fet història amb el seu equip, el Futbol Club Barcelona, en guanyar la primera Champions League femenina per a un club espanyol, títol que es sumava a la Lliga Primera Iberdrola i a la Copa de la Reina. Amb aquests tres títols aconseguits durant la temporada 2021-22, el FC Barcelona es convertia en el primer club en assolir aquesta fita.

Nascuda el 23 d’abril de 2001 a Pòrtol (Marratxí), Coll és considerada una de les porteres amb més projecció a nivell estatal. Formada al Collerense, la temporada 2019-20 va fitxar pel FC Barcelona i va ser cedida al Sevilla FC, on va fer una gran temporada. Coll és una portera molt segura sota pals i una líder en el camp, malgrat la seva joventut.

Del palmarès de Cata Coll cal destacar el títol aconseguit l’estiu de 2018 amb la selecció espanyola sub-17 al Mundial, on va ser una de les capitanes d’aquest històric triomf i on aconseguí el Guant d’Or. Durant la mateixa temporada, Coll també va ser subcampiona del món amb la selecció espanyola sub-20, equip amb el qual va ser titular amb només 17 anys.

El Consistori pretén donar a conèixer el nom i la trajectòria esportiva d’aquesta jove marratxinera amb el canvi de denominació del camp de futbol municipal del poble que la va veure iniciar la seva exitosa carrera esportiva, una carrera que, malgrat la seva joventut, ja l’ha convertida en un motiu d’orgull per als marratxiners i en un exemple que encarna els millors valors de l’esport per als més joves.