El centre de Salut Martí Serra i la Unitat Bàsica de Pla de Na Tesa, de Marratxí, han estat reformats per créixer en deu noves consultes. Les obres que s’han dut a terme per la gerència d’Atenció Primària de Mallorca han tingut un cost aproximat de 100.000 euros.

La Consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada pel batle de l’Ajuntament de Marratxí, Miquel Cabot, el director general del Servei de Salut, Manuel Palomino i el gerent d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey, han visitat el centre de Salut Martí Serra i la Unitat Bàsica de Pla de Na Tesa per veure les reformes dutes a terme i s’han reunit amb l’equip directiu del centre Martí Serra.

La reforma de la Unitat Bàsica de Pla de Na Tesa ha duplicat el espai disponible per a la atenció sanitària, la qual cosa permetrà als professionals d’aquest centre disposar de major espai per atendre la població assignada, concretament 3.471 persones. “Sabem que la població de Marratxí puja any rere any, som uns dels municipis que demogràficament pugem més, per tant, és important renovar i actualitzar aquestes instal·lacions sanitàries” assegura el batle de Marratxí, Miquel Cabot.

La ampliació de la Unitat Bàsica ha estat possible gràcies a la cessió d’un local proper per part de l’Ajuntament de Marratxí. Al nou espai s’han instal·lat quatre noves consultes (dos de medicina de família i dues d’infermeria). “El més important és que la plantilla també s’incrementa, és el que necessiten els ciutadans d’aquesta zona, amb una taxa d’envelliment important sobretot a n’aquesta zona del Pla de na Tesa i amb professionals motivats i amb moltes ganes de fer feina” explica la Consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez.

La reforma del centre de Salut Martí Serra li ha permès créixer en sis noves consultes multifuncionals, que hi seran utilitzades per dur a terme consultes de medicina de família, infermeria i com sales de cures.

Aquesta ampliació se ha dut a terme a un espai ubicat a una terrassa del centre de salut que no es utilitzava. Allà s’ha instal·lat una construcció modular que albergarà les sis noves consultes, per donar assistència a 22.594 persones. “La ampliació inclou més personal sanitari per donar serveis als ciutadans de Marratxí” afegeix Cabot.

La regidora de Salut, Jero Sans, ha volgut destacar que “a la fi han pogut obrir el centre de la Unitat Bàsica del Pla de na Tesa i ampliar el centre de Martí Serra,” assegura que era un punt que es duia estudiant fa temps i esperant per poder obrir-ho, en el qual s’ha fet una gran obra i que s’ofereix un servei directe per millorar la salut dels ciutadans.

Salut ja ha començat les obres de construcció de les Unitat Bàsiques de Salut de Montuïri i Sant Joan i preveu començar properament les obres dels centres d’Artà, Santa Margalida i Consell durant el primer trimestre de 2023. Segons el cronograma de la Subdirecció d’Infraestructures i Serveis Generals del Servei de Salut, aquestes infraestructures sanitàries — que s’afegeixen a la unitat bàsica de Montuïri les obres de la qual han començat en desembre— estaran enllestides entre finals de 2023 i el primer semestre de 2024. 

Aquestes obres formen part del Pla d’Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Salut I Consum que, actualment, té en marxa projectes i inversions per un valor de 300 milions d’euros a totes les illes, els quals generen 3.000 llocs de feina directes i indirectes. Uns 200 milions van destinats a crear, ampliar o reformar infraestructures hospitalàries i la resta es destina a construir o remodelar centres de salut i unitats bàsiques, així com noves bases del 061, principalment.