La segona aturada d’aquesta iniciativa serà dijous que ve, 31 de juliol, a Sa Cabaneta, amb la participació de 8 restaurants
Jaume Llompart: “L’objectiu del Fang Tapa és promoure la gastronomia local, impulsar el comerç de proximitat i crear espais de trobada que enforteixin el teixit social de Marratxí”
El Fang Tapa 2025 va arrencar amb força ahir dijous a Pòrtol, reunint centenars de veïns i visitants en una ruta gastronòmica que va superar totes les expectatives. Des de famílies senceres fins a grups d’amics, el públic va respondre amb entusiasme a aquesta primera aturada malgrat la pluja. Un esdeveniment que, un any més, aposta per fomentar la gastronomia local i impulsar el comerç de proximitat.
Un dels grans protagonistes de la jornada va ser, sens dubte, el tradicional tren que, de manera gratuïta, va permetre als assistents recórrer els cinc establiments participants sense necessitat de vehicle. Un format còmode que va afegir un toc d’encant a l’experiència.
L’itinerari va començar a Can Jaume, que va servir els seus emblemàtics llonguets, i va continuar a El Guajiro, conegut pels seus variats. Al Café Pòrtol, les tapes mallorquines varen ser les protagonistes, mentre que Mare Meva va sorprendre amb una mostra de la seva nova carta. La darrera parada fou a Cas Tord, un dels locals amb més història de Pòrtol, que va mostrar la seva clàssica cuina mediterrània adaptada al format de tapes.






La plaça de Can Flor es va convertir en el cor social de la ruta, amb castells inflables que varen fer les delícies dels més petits i un ambient vibrant que es va mantenir fins ben entrada la nit. Veïns i visitants no varen voler perdre’s la cita, que va aconseguir fusionar el millor de la cuina tradicional amb propostes innovadores en un entorn acollidor.
El batle de Marratxí, Jaume Llompart, ha mostrat la seva satisfacció per la gran acollida d’aquesta primera jornada del Fang Tapa. “Amb aquesta iniciativa volem mostrar el compromís de l’Ajuntament amb la promoció dels productes locals, el foment de la gastronomia de proximitat, la dinamització del comerç local i la creació d’espais de trobada veïnals a través de la cultura i la cuina. És una manera d’enfortir el teixit social i econòmic dels nostres nuclis urbans i, alhora, de posar en valor la nostra identitat”.
La següent etapa del Fang Tapa 2025 serà dijous 31 de juliol a Sa Cabaneta, també a partir de les 19 hores. Aquesta vegada seran vuit els restaurants participants que oferiran una nova oportunitat per assaborir Marratxí d’una manera diferent.
Més informació i detalls a la web: marratxi.es/fangtapa