L’Ajuntament de Marratxí celebrarà aquest cap de setmana, els dies 6 i 7 de maig de 10:30 a 14:30 hores, al Museu del Fang, el festival de l’àlbum il·lustrat i el llibre infantil a Mallorca, Tinta Il·lustre. És una iniciativa de Little Rata, la llibreria infantil i juvenil de Rata Corner. 

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha agraït a Rata Corner per triar Marratxí com a seu per celebrar aquest festival tan important pels més petits. “Creiem que és molt rellevant poder inculcar l’amor per la literatura i per la lectura als nostres nins i joves”, assegura Cabot. 

Aquest projecte va néixer l’any 2018 amb l’objectiu de fomentar la lectura entre els més petits i reivindicar la tasca dels il·lustradors i dels autors/es infantils i juvenils. Aquest any ja és la cinquena edició del festival que se celebrarà els dies 5,6 i 7 de maig.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha expressat que “és un plaer continuar col·laborant amb Rata i totes les seves variants, com a aquest cas Little Rata, la llibreria dedicada al públic infantil i juvenil”. Ramis també ha explicat que el motiu principal d’aquest festival és el foment de la lectura, donar a conèixer els autors que participaran en el festival i ressaltar el món de la il·lustració. 

El 5 de maig serà el dia de les Jornades Professionals que es realitzaran a l’Hotel INNSiDE Palma Center. Dissabte 6 i diumenge 7 de maig de 10:30 a 14:30h arribarà el plat fort del festival al Museu de Fang Sa Cabaneta de Marratxí, amb els contacontes, tallers, fireta, zona de pícnic i signatura de llibres. 

Miquel Ferrer, representant de Little Rata, ha assegurat que ja se senten com a casa i que organitzant la cinquena edició d’aquest festival varen pensar que “el Museu del Fang amb el seu bosquet era un espai perfecte per passar un dia en família, descobrir tots aquests autors i il·lustradors”. Ferrer també ha explicat que totes les activitats són gratuïtes i que algunes per motius de capacitat van amb aforament limitat. Ha finalitzat destacant l’assistència de Chris Haughton, d’origen irlandès, que ha rebut premis en diversos països, incloent-hi el de Llibre Il·lustrat de l’Any a Holanda; Haughton també ha guanyat el premi Àlbum il·lustrat de l’Any de la Júnior Magazine Picturebook i el premi AOI de llibre infantil. 

També participaran artistes com Lyona, Aina Zuazaga & Maria Zapata, Ana Punset, entre altres. Es pot consultar tot el programa d’activitats i fer les inscripcions pels tallers  a tintailustre.com