Ha estat possible augmentar el nombre de punts wifi gràcies a una subvenció de 15.000€ atorgada per la Unió Europea, incrementant així la inversió inicial prevista de 10.000€. Marratxí va ser un dels 224 municipis d’Espanya seleccionats per la Unió Europea per accedir al programa WiFi4EU.

L’Ajuntament de Marratxí s’ha sumat al programa  europeu Wifi4EU que promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi a espais públics com ara parcs, places, edificis públics, biblioteques i centres de salut, entre d’altres.

Les xarxes wifi d’aquest projecte europeu no tenen anuncis ni recopilen dades dels usuaris que s’hi connectin i han de tenir una velocitat mínima de 30 megabytes per segon (Mbps). A canvi de rebre aquests doblers, que financen íntegrament la instal·lació, l’Ajuntament es compromet a fer front a les depeses de manteniment, a pagar l’operadora que ofereixi la connexió i a mantenir la xarxa funcionant durant un mínim de tres anys.

Així, les tasques realitzades han donat lloc a un total de 8 punts de wifi gratuït a espais oberts del municipi, que se sumen als 3 punts existents a recintes públics tancats de Marratxí. Els punts wifi accessibles en espais públics oberts del municipi estan repartits a diferents punts de Sa Cabana, Pont d’Inca, Pòrtol, Es Garrovers, Can Garriga, Es Figueral, Sa Cabaneta i Es Pla de Na Tesa. Es pot consultar la ubicació exacta a wifipublic.marratxi.es. Pròximament s’aniran ampliant els punts per donar la màxima cobertura als espais públics del municipi.

A més, el projecte inclou els següents punts wifi gratuïts disponibles a espais públics tancats: Ajuntament de Marratxí (casa consistorial), Biblioteca pública d’es Pont d’Inca i Biblioteca pública de Pórtol.

Per accedir al servei en qualsevol de les zones amb wifi públic, només s’ha d’iniciar sessió a WIFI_MARRATXÍ i acceptar les condicions per connectar-se a la xarxa.

mtxi.es.