L’edició estiuenca de Fang Tapa de 2023, celebrada els dos últims dijous del mes d’agost, s’ha tancat amb rècord absolut d’assistència. Els restaurants participants en la ruta han repartit entre els dos dies més de 8.000 racions, segons les dades recollides per l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament, organitzadora de l’esdeveniment.

La regidora de Promoció Econòmica; Comerç, Indústria i Turisme, Odette Torres ha donat el seu agraïment als visitants i bars participants per al gran èxit d’aquesta edició de Fang Tapa. “Una edició que ha superat totes les expectatives, amb més de 8.000 tapes servides i ple absolut, consolidant el nou concepte familiar i contribuint de manera real i efectiva a promocionar l’oferta gastronòmica del nostre municipi”.

En total, han participat en aquesta edició vuit locals de Pòrtol, Sa Cabaneta i Sant Marçal, amb tapes especialment preparades per a l’ocasió, durant els dijous 24 i 31 d’agost, una ruta que es podia fer fent ús del tren gratuït, amb cotxe particular o a peu dins del mateix nucli.

El tren, amb capacitat de fins a 50 persones, ha fet travessies d’entre 35 i 45 minuts, omplint l’aforament durant tots els trajectes. El recorregut començava a Sant Marçal i anava fent parades pels vuit establiments fins a arribar a Pòrtol.

A més de la ruta gastronòmica, aquesta edició ha apostat per l’animació infantil, la instal·lació de castells inflables i una ludoteca amb diferents jocs de fusta. Aquestes activitats s’han dut a terme a la Verònica de Sant Marçal. Allà, centenars de famílies han gaudit de les activitats gratuïtes mentre esperaven el seu torn per agafar el tren.

Aquesta edició estiuenca del Fang Tapa ha tingut presència estrangera, però la majoria de les persones que han participat han vingut d’altres nuclis de Marratxí i diferents parts de Mallorca, especialment dels municipis més propers com són Palma o Santa María.

La regidora de Promoció Econòmica; Comerç, Indústria i Turisme, Odette Torres, ha destacat que aquesta és una fórmula que es continuarà repetint, ja que ajuda a la dinamització del teixit empresarial i al turisme. A més, és una forma de donar a conèixer la gastronomia i els locals de Marratxí a diferents temporades de l’any. “Des de l’Àrea de Comerç, considerem aquest tipus d’activitats com l’exemple perfecte de la tan necessària col·laboració publicoprivada: Un petit i mitjà comerç implicat, un poble participatiu i un Ajuntament proper disposat a contribuir en el benestar i millora de la qualitat de vida tant dels seus comerciants, com de tots els seus veïns”.

L’Ajuntament de Marratxí, com a organitzador de l’esdeveniment, s’ha fet càrrec de les despeses del tren que ha recorregut la ruta i de la promoció del Fang Tapa, a més de les activitats lúdiques per a les famílies assistents.