La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha lliurat les claus de la residència Son Caulelles de Pòrtol a la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. A l’acte també ha assistit el batle de Marratxí, Miquel Cabot, representants de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, el president de l’IMAS, Javier de Juan; a més del primer tinent de batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles; la segona tinent de batle, Neus Serra; i la regidora de Serveis Socials, Igualtat, Educació, Formació i Treball, Aina Amengual. També han estat presents diferents entitats de la tercera edat de Marratxí.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat “molt content que Marratxí tengui la primera residència pública i ha subratllat la col·laboració entre Ajuntament, Consell i Govern que també ha permès millorar les infraestructures educatives, sanitàries i de carreteres i que, en aquest cas, millorarà el servei que donem als nostres majors”.

Aquesta llar de persones majors amb dependència de gestió pública tindrà 100 places i compta amb un pressupost de 8,4 milions d’euros finançats per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, que hi aporta 4,5 milions, i l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), que hi aporta els 4 milions restants. Actualment, els terrenys pertanyen al Consorci de Recursos Sociosanitaris i Assistencials de les Illes Balears després d’una cessió de l’Ajuntament de Marratxí.

La residència consta de dues plantes i un soterrani amb les cuines, vestuaris i instal·lacions. La superfície és de 5.400 m2 i disposa de 80 habitacions individuals i 10 habitacions dobles. L’Ajuntament de Marratxí, amb la col·laboració de la conselleria d’Afers Socials i Esports, ha organitzat avui una jornada de Portes Obertes perquè els veïnats del municipi coneguin les noves instal·lacions.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha dit que avui “és un dia de satisfacció i alegria per veure aquesta residència acabada i amb aquesta qualitat arquitectònica i d’equipaments” i ha destacat la col·laboració conjunta per impulsar serveis públics d’atenció a la dependència. La presidenta del Consell ha anunciat que aquesta residència estarà en marxa entre els mesos d’abril i maig de l’any que ve i donarà feina a 150 persones.

Per la seva banda, la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha destacat que la residència de Pòrtol és una mostra molt clara d’ allò que és la col·laboració institucional i ha subratllat que aquestes residències són molt necessàries perquè les demandes d’atenció a la dependència són de cada vegada més nombroses perquè la població està envellint.

Cal tenir en compte, que com ha explicat la consellera Fina Santiago, aquesta residència està pensada en el sistema de distribució dels espais en format de mòduls. En aquest cas són cinc mòduls de 20 places cada un perquè, com diu Santiago, “el model de residències està canviant i ja no es va als models macroresidencials sinó a una atenció personalitzada”. Una fórmula que també s’aplicarà a la residència que s’està construint a Son Martorell i a altres de les residències previstes a les Illes Balears.