Les festes de Sant Marçal finalitzaren ahir dimarts, 30 de juny, amb un espectacle de llum i so des del Museu del Fang (Sa Cabaneta), un muntatge, sota el nom de Lumínica Marratxí, que es va poder veure des de casa. I és que enguany, arran de la pandèmia del coronavirus, el programa d’esdeveniments s’ha ajustat per a complir amb les normes de la nova normalitat: aforament limitat amb reserva prèvia d’entrades; distància de seguretat i ús de mascareta en llocs tancats.

Com ja és habitual en les festes del patró de Marratxí, les activitats es van repartir pels diferents nuclis del municipi per a animar a la participació. Així, van arrencar dimecres passat 24 de juny amb l’Adoració al Santíssim que es va celebrar a l’Església de Sant Marçal i la projecció en el Camp de futbol de Son Macià, a Sa Nova Cabana, de la pel·lícula 100 metres, protagonitzada per Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Dani Rovira.

El dijous, la companyia El Sommni Produccions va pujar a escena en l’escenari habilitat en el Camp de Futbol de Ca Gaspar (Es Pla de Na Tesa), la comèdia Smiley, una història d’amor, protagonitzada per Héctor Seoane i Joan Toni Sunyer. Tots els assistents havien reservat la seva entrada prèviament.

Dos dels esdeveniments que major acceptació han tingut van ser la Marratxí Express- Bici Edition, una gimcana fotogràfica pel municipi que es va organitzar el divendres, 26 de juny, i el Concert Jove protagonitzat per Xanguito, al qual van assistir 400 persones, totes assegudes i amb reserva prèvia.

El Ajuntament de Marratxí també va dedicar un dels seus esdeveniments al col·lectiu LGTBI. Es va realitzar una xerrada online amb l’associació Chrysalis Balears i es va projectar la pel·lícula 120 pulsacions per minuts. Després va haver-hi debat i exposició fotogràfica de la mà de Laura Esteva.

Les festes de Sant Marçal van concloure el dimarts 30 amb la celebració d’una missa solemne en honor al patró i que va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Marratxí, Miquel Cabot i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, així com altres representants i regidors del municipi.

A les 20.30 hores, va tenir lloc una sessió de DJ’s a través del canal youtube de l’ajuntament i, a les 22 hores, l’espectacle de llum i so des del Museu del Fang.

Des del consistori s’agraeix a tots els veïns i veïnes del municipi el respecte i la responsabilitat a l’hora de complir estrictament amb les normes sanitàries.

mtxi.es.