Futbol-in femení és un projecte pilot de les àrees de Serveis Socials i de Joventut que s’ha iniciat enguany a Marratxí i que utilitza el futbol com a eina d’integració i de creixement. Està obert a totes les joves a partir de dotze anys. Actualment l’equip està format per 15 al·lotes, que tenen entre 12 i 23 anys. Totes elles estudien, a excepció d’una que ja fa feina. Els entrenaments es realitzen cada dijous de 17 a 18 hores al Poliesportiu Es Figueral. Els responsables del projecte estan molt satisfets de l’evolució del grup perquè en pocs mesos s’han integrat i han aconseguit formar un equip molt compromès amb les rutines esportives.

El futbol és l’eina transformadora que s’utilitza per aconseguir els objectius plantejats. A través de la pràctica esportiva es treballen les habilitats socials i emocionals com l’empatia, l’assertivitat, el respecte, el companyonia, etc. “La finalitat principal d’aquest primer any és consolidar el grup i si això s’assoleix poder incorporar l’equip dins del conveni de col·laboració amb la Fundació Reial Mallorca per poder aprofitar de tots els avantatges que ens aporten, tant en recursos materials com humans”, explica Marta Egidos, tècnica de l’àrea de Serveis Socials.

Algunes de les integrants de Futbol-in reconeixen que estan molt satisfetes de participar en l’equip perquè “fem circuits, i aprenem a regatejar, xutar i ens divertim jugam partits”. Una d’elles, Paula, conta que una educadora social la va convidar a provar en Futbol-in i es va animar perquè des de petita li gustava el futbol. “M’ha agradat molt i m’he quedat a Futbol-in. La veritat és que ara estic aprenent a jugar i m’agrada venir”.

Des de Serveis Socials i Joventut expliquen que Futbol-in és una mostra de l’atenció comunitària i del treball en prevenció que fan els educadors amb els joves treballant hàbits saludables i habilitats socials”. Amb l’equip femení, Futbol-in es consolida com un projecte útil i de futur que conjuga la vida saludable amb l’aprenentatge de valors com la companyonia, la disciplina, el compromís o el respecte.

Equip masculí

La secció masculina de Futbol-in va sorgir el 2017. Els objectius principals del projecte són fomentar l’oci saludable, potenciar el treball en xarxa i afavorir l’aprenentatge de valors i habilitats socials. Des de llavors han passat devers 200 al·lots d’entre 13 i 22 anys on han trobat en l’esport una eina d’integració i de creixement personal. Des d’aquesta temporada, Futbol-in ha estrenat el conveni de col·laboració firmat amb la Fundació Reial Mallorca pel qual l’equip s’integra en el seu projecte “Juguis on juguis guanyes”. Aquest conveni atorga Futbol-in més recursos humans, ja que aquesta temporada comptarà amb les figures d’un tècnic esportiu, un orientador i un coordinador, a més de comptar amb més equipatges i material esportiu.