Gairebé 3.000 persones han participat aquest dissabte al festival frikifest 2022 oganitzat per l’Ajuntament de Marratxí. Aquest festival gratuït per als amants del món ‘gamer’ celebrat al Poliesportiu del Pla de na Tesa ha tengut una molt bona acollida i una alta participació en totes les diferents activitats celebrades, una jornada, a més, on s’ha vist a gent de totes les activitats.

La regidora de Joventut, Irene García, ha fet un balanç “molt positiu perquè van assistir devers 3.000 persones a la festa i, a més, ens varen felicitar per l’organització tant els assistents com les persones que posaren paradetes o participaren a les demostracions. Així que estan molt satisfets perquè era la primera vegada que ho celebràvem i estem molt il·lusionats per preparar la pròxima edició”.

Frikifest ha comptat amb un ampli programa d’activitats on hi haurà zones gaming, d’arts marcials, k-pop, dibuix manga ,origami xapes, k-pop random, robòtica lego, cosplay, mercadet friki. Un dels objectius de l’àrea de Joventut era que Frikifest servís per unificar les diferents modalitats d’oci dels joves i ajuntar-los en un mateix espai, sobretot tenint en compte la gran dispersió de nuclis urbans del municipi, per tal que es coneguessin.

Frikifest estava fonamentalment dirigit als més joves, però, com es va veure durant tota la jornada, nins i grans van gaudir per igual d’una festa transversal que va unir tots els participants en torn el món ‘gamer’, ja sigui a través dels jocs digitals, del cosplay o de les lluites d’espases làser. La transversalitat del Frikifest ha quedat palesa en el fet que molts de pares i mares s’han disfressat en família per participar en la jornada.