El guanyador del IX concurs de creació del cartell de la XXXVII Fira del Fang 2021 ha estat Javier Pajares. La seva proposta, que serà el cartell oficial de la Fira, representa una gran olla de fang que viatja pel món dins un globus, en la línia de la temàtica de la Fira sobre les cuines del món.

“Com a madrileny, que porta tres anys vivint a Marratxí, sent molt d’orgull de formar part de la Fira del Fang i d’haver posat imatge al cartell de la Fira”, ha explicat Javier Pajares. El guanyador, que fa feina com a dissenyador gràfic, admet que es va posar molt content quan li comunicaren que era el guanyador. “Vaig sentir una alegria superlativa per haver dissenyat la imatge del cartell oficial i per formar part d’una fira amb tanta tradició com la Fira de Fang de Marratxí que, a més, és el poble on visc”.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que “ens agrada molt aquest cartell perquè representa la ceràmica fent la volta al món, que és el nostre objectiu, donar a conèixer la ceràmica a tot el món, i esperem que aquest cartell ens doni sort i puguem celebrar la Fira del Fang amb certa normalitat”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Josep Ramis, ha assegurat que l’obra de Javier Pajares “ens pareix molt encertada perquè ha sabut plasmar la temàtica de cuines del món, però no de forma literal sinó de forma més poètica i això li ha donat un valor afegit en un concurs que ha estat molt competit”.

L’objectiu d’aquest concurs és potenciar la creació artística, la participació ciutadana i promocionar la Fira del Fang 2021, que se celebrarà del 6 al 14 de març de 2021.