La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Mobilitat i Infraestructures de la institució insular, Iván Sevillano, el batle de Palma, José Hila, i el de Marratxí, Miquel Cabot, ha visitat l’obra del Torrent Gros projectada a la carretera Vella de Bunyola (Ma-2031), entre els termes municipals de Palma i Marratxí, iniciada el passat mes de febrer. A la visita també han assistit el tinent de batle i regidor d’urbanisme de Marratxí, Joan Francesc, i la segona tinent de batle, Neus Serra.

El projecte comporta l’adequació del pas sobre el torrent, així com de les connexions de la carretera amb el camí de sa Fita i amb el camí de sa Cabana. Un pic aixecada l’estructura del pont que connectarà les barriades de Palma i Marratxí separades fins ara pel torrent, les tasques se centren en l’execució del traçat de la via projecta que compren 3,5 metres d’ample en cadascun dels sentits així com un carril per a bicis, de 2,5 metres, i un altre per a vianants també de 2 metres i mig.

La presidenta Catalina Cladera ha destacat que “aquesta obra suposa una millora important pel que fa a la seguretat d’aquesta secció de la carretera, però també per a la mobilitat sostenible i a la integració paisatgística, ja que permetrà connectar els dos municipis amb un eix cívic per a vinants i bicicletes i, a més, generarà dues zones verdes que faran més agradable el passeig”.

El conseller Iván Sevillano, també ha insistit que des del departament de Mobilitat i Infraestructures “prioritzam el vianant i el ciclista per sobre de l’ús del vehicle i aquest és un clar exemple”. A més, ha detallat Sevillano, “amb aquest projecte també ampliam la capacitat hidràulica del torrent per prevenir possibles pluges torrencials”.

El batle de Marratxí ha subratllat “la bona entesa i col·laboració amb la institució insular” que ha permès donar resposta a “una reivindicació històrica que permetrà els veïns dels dos municipis moure’s amb seguretat i naturalitat”, ha dit José Hila, batle de Palma.

El projecte, que té un pressupost d’1,7 millions d’euros, disposa d’un termini d’execució de 10 mesos. Amb aquesta són dues les obres projectades al terme municipal de Marratxí. Just la setmana passada va començar l’execució de l’accés al Polígon de Marratxí des de l’Ma- 13. Un projecte que també està previst que acabi abans que finalitzi l’any.

mtxi.es.