El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, acompanyat del batle de Marratxí, Miquel Cabot, el tinent de batle de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, el tinent de batle d’Urbanisme i Mobilitat Sostenible, Joan Francesc Canyelles, i altres membres de l’equip municipal han presentat aquest dimarts el nou servei del transport públic interurbà del municipi.

El nou servei és fruit de la col·laboració entre el Consorci de Transports de Mallorca i els ajuntaments de Palma i de Marratxí, que han treballat amb una visió integrada de mobilitat sostenible per a l’àrea metropolitana. L’objectiu de l’actuació és millorar la connectivitat, d’una banda, entre els diferents nuclis de Marratxí i, d’una altra, entre Marratxí amb importants punts com són l’Hospital Son Llàtzer i el centre comercial de FAN Mallorca. Per aquest motiu l’actual línia 341 del bus TIB amplia el seu recorregut i substituirà el servei que fins ara prestava l’EMT Palma.

La línia del TIB 341, que connecta actualment Pòrtol amb l’estació de tren de Marratxí, s’allarga i continua el recorregut cap a es Pont d’Inca, es Pont d’Inca Nou, Cas Capità, es Pla de na Tesa, Son Ferriol, l’Hospital Son Llàtzer i finalitza a n’es Coll d’en Rabassa just al centre comercial FAN Mallorca. El recorregut de la línia afegeix així diferents punts d’enllaç amb el servei de tren d’SFM as Pont d’Inca Nou i amb el bus de la línia 3 de l’EMT de Palma a Son Bonet.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacat que “per primera vegada es junten dos nuclis molt importants del nostre municipi com Pòrtol amb el Pont d’Inca i el Pla de na Tesa. A més, la línia tindrà transbords amb l’EMT i amb els trens de SFM i arribarà a l’hospital de Son Llatzer i el centre comercial FAN”. El batle també ha anunciat que han demanat al Consell de Mallorca per afegir una aturada a la benzinera de la caretera d’Inca per disposar d’una atura que donaria servei a l’Institut de Marratxí, el centre de salut de Muntanya i el polígon industrial de Marratxí.

Aquesta actuació comporta la creació de dues noves parades a es Pla de na Tesa i Son Ferriol, respectivament. D’altra banda, les parades de Pòrtol Nou i l’estació de Marratxí modifiquen la seva ubicació. Als nuclis des Pont d’Inca i Cas Capità es mantenen les parades a les actuals de l’EMT.

La nova línia 341 Pòrtol – Pla de na Tesa – Son Llàtzer ofereix vint expedicions per sentit de dilluns a divendres i desset els dissabtes. Els diumenges i festius el recorregut finalitza a Son Llàtzer i amb nou expedicions per sentit. El servei s’oferirà pròximament amb dos busos 100 % elèctrics tan bon punt la cotxera de l’empresa concessionària a Palma tengui garantit el subministrament elèctric.

El conseller de Mobilitat ha destacat que per poder tenir un transport públic competitiu s’ha d’oferir un bon servei, amb freqüències àmplies i que s’adapti a les demandes dels usuaris i ajuntaments implicats, com és aquest cas.

L’inici de la nova línia està prevista per a dimarts 8 de febrer. S’ha de recordar que amb la Targeta Intermodal l’usuari pot transbordar gratuïtament de la xarxa del TIB al bus de l’EMT de Palma. A Marratxí es pot aconseguir directament la Targeta Intermodal sense necessitat de desplaçar-se a Palma a les OAC d’Ajuntament, es Pont d’Inca i sa Cabana.