Dues patrulles de la Policia Local de Marratxí han detingut a Sa Cabaneta i a Es Figueral a cinc marroquins del grup de 23 que s’havien fugat d’un vol que havia aterrat d’emergència aquest divendres horabaixa a l’aeroport de Palma. Els agents es van personar a les 23.20 hores de la nit al carrer Sa Comuna 29 de Sa Cabaneta en rebre un avís dels veïnats que alertava que hi havia quatre persones en actitud sospitosa i davant la possibilitat que formassin part del grup de fugats d’un avió de Royal Air Maroc.

La Policia Local va identificar tres d’ells mitjançant el passaport mentre que un d’ells no duia documentació. Els mateixos detinguts reconeixeren als agents que s’havien fugat de l’avió de Son Sant Joan. Diverses dotacions de la Guàrdia Civil es desplaçaren fins al lloc dels fets i es feren càrrec dels detinguts per la Policia Local.

La cinquena detenció s’ha produït aquest dissabte a les 9 i mitja del matí a Es Figueral quan una patrulla de la Policia Local ha identificat a altre dels fugats. Els agents continuen les tasques de recerca per tractar d’identificar si hi ha més fugats en el municipi. Segons Alberto Rodríguez, cap de la Policia Local de Marratxí, ha destacat l’eficàcia dels agents i ha assenyalat que els detinguts s’enfronten a càrrecs d’infracció de la llei d’estrangeria i per immigració il·legal.

El vol de Royal Air Maroc va aterrar a Palma a les 19 hores per una emergència mèdica. Un passatger es trobava en coma diabètic i va ser traslladat en ambulància a l’Hospital de Son Llàtzer. En el moment de l’evacuació, vint-i-tres passatgers de l’avió aprofitaren per sortir corrent per les pistes. Tot d’una es va tancar l’aeroport fins a les dotze de la nit i es van desviar nombrosos vols a aeroports alternatius. El presumpte malalt va ser donat d’alta a l’hospital i se sospita que tot formàs part d’un pla organitzat per entrar de forma il·legal a Espanya.