Marratxí és pioner a donar aquestes xerrades dedins dels locals de gent gran, davant la creixent demanda d’informació per part dels usuaris 

La policia ja ha rebut peticions d’altres col·lectius per rebre informació sobre estafes a xarxes socials o per correu electrònic

Durant el mes d’abril la Policia Local de Marratxí ha duit a terme una campanya de Prevenció de la delinqüència per a Gent Gran amb 200 assistents.

Les agents Malén Tugores i Carmen Rivera han donat consells als membres de les associacions per primera vegada en els seus mateixos locals. Marratxí és pioner a Mallorca en fer una campanya de conscienciació donant atenció personalitzada a les diferents seus de Gent Gran. “Els majors marratxiners són persones molt actives, especialment amb les noves tecnologies, com WhatsApp, Instagram o Facebook”, assegura Tugores. 

Les vuit associacions del municipi han volgut participar de la iniciativa. “Estem molt contentes, perquè totes les associacions han volgut que hi anéssim, hem tingut una molt bona acollida i molt de feedback, ens demanaven i participaven”, diuen les agents.

Les xerrades volen evitar el nombrós ascens d’estafes efectuades mitjançant l’ús fraudulent de targetes bancàries, així com per informar de possibles estafes telefòniques o per correu electrònic. També s’ha fet esment a les mesures adients per augmentar la seguretat dels majors a la via pública, amb especial cura davant patinets i vehicles elèctrics.

Segons Tugores, la campanya tindrà continuïtat als locals de gent gran durant l’hivern i s’estendrà a altres associacions del municipi. “Molta gent ens ho ha agraït i la campanya tindrà en compte altres col·lectius que ja ens han demanat per anar-hi. Aquesta xerrada no només és per gent gran, a partir de 75 o 80 anys, la gent que ve a denunciar estafes és de tota edat”.

La Policia Local vol agrair als assistents la seva acollidora rebuda, el seu interès, així com la participació activa contant vivències personals i a l’àrea de Gent Gran, que ha organitzat les xerrades, tant en el calendari com en la logística, i ha donat la possibilitat de compartir aquesta experiència.