La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el batle de Marratxí, Miquel Cabot, han posat aquest dilluns la primera pedra de les dues primeres promocions d’habitatge públic que es construiran a Marratxí. Es tracta de 34 habitatges que es troben al carrer de Juli Ramis de Sa Cabana i estaran finalitzats l’abril del 2023.

El projecte té un pressupost de tres milions d’euros i es construirà a dos solars que han estat cedits per l’Ajuntament. En aquest sentit, la presidenta ha agraït l batle de Marratxí la cesió del terreny “perquè no són tots els ajuntaments els que cedeixen sòl per a fer habitatge públic” i ha defensat la col·laboració entre els municipis, els consells insulars i el Govern perquè “les tres institucions juntes treballen millor per a trobar millors solucions” en les dificultats d’accés a l’habitatge.

En aquest sentit, Armengol ha reivindicat que “acabarem la legislatura amb un 64% més d’habitatges de protecció pública a les Illes Balears” perquè “mai s’havien construït tantes com ara” i l’obra nova es combina amb altres mecanismes “que ens han fet ser referents nacionals, com la cessió de grans forquilles o el tanteig i retracte”.

Al primer dels solars, situats al número 5 del carrer de Juli Ramis, s’hi construiran 12 habitatges, un dels quals adaptats, mentre que al mateix carrer, entre els números 22 i 42, s’hi faran 22 habitatges més en un edifici de planta baixa i un pis. La majoria dels habitatges disposen d’una habitació, però a la promoció més grossa n’hi ha també de dues i de tres.

Les previsions de l’IBAVI són acabar, entre el 2022 i el 2023, 747 nous habitatges, dels quals 469 s’entregaran enguany, i que se sumen als pisos incorporats al parc públic pel Govern a través de fórmules com el tanteig i retracte o la cessió forçosa d’ús de grans tenidors. Així, s’espera incrementar un 64 % el parc públic d’habitatge abans que acabi la legislatura, incorporant-hi més de 1.100 nous habitatges.

A l’acte d’avui també hi ha assistit la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera; el tinent de batle d’Urbanisme, Joan Francesc Canyelles, i la segona tinent de batle, Neus Serra. A més del director general d’Habitatge i Arquitectura, Eduard Robsy; la gerent de l’IBAVI, Cristina Ballester, i altres autoritats.