La Policia Local de Marratxí ha reportat fins a 12 avisos després de la tempestat del diumenge. Entre les 11.00 i les 21.00 es varen registrar desenes de cridades per part dels veïns del municipi, especialment a causa de la caiguda de branques que dificultaven la circulació en la via pública. No obstant això, no hi ha hagut que lamentar danys personals ni materials.

L’incident més aparatós va tenir lloc a les 21.00 hores, en el camí de n’Olesa, a l’altura del “rotlo” en el qual se celebren les activitats de la fira de Sant Marçal. La caiguda d’un pi de llargues dimensions va tallar la circulació en aquesta zona, una via secundària de doble sentit, per al que va ser necessària la intervenció dels Bombers de Mallorca, la Policia Local i Protecció Civil del municipi.

El batle de Marratxí, Jaume Llompart, el primer tinent de batle, Pedro Bestard, i el regidor de Neteja Viària, Parcs i Jardins, Juan Antonio Estarellas, van participar durant tota la tarda amb l’equip de Protecció Civil en les labors de neteja del clavegueram que s’havia tapat per les nombroses fulles caigudes dels arbres.

Ja durant el matí, altres tres arbres van haver de ser retirats. Sobre les 11.20 una cridada particular alertava de la caiguda d’un arbre en el pas sota la Via Marquès de Mondéjar, que va obligar al tancament del carril en sentit Tafona-Es Figueral. A les 12.20 s’obria la circulació després de la seva retirada.

La Policia Local va registrar la majoria d’incidents per arbres i branques caigudes entre les 16.00 i 17.00 hores. Una veïna de Ses Trempes, prop de Es Garrovers, va donar avís de la caiguda d’un arbre que ocupava la via i part de la calçada, encara que no impedia la circulació de vianants. Els agents van retirar la branca deixat transitable la carretera. Sobre les 16.45 al carrer Juli Ramis, en Es Pont d’Inca, i Carrer Lliri, a la Urbanització Nova Cabana, un veí va donar avís de la caiguda d’unes branques que no va ocasionar danys materials.

Els únics danys materials que ha provocat la tempesta han estat el trencament de la reixa del poliesportiu de la Plaça Marquesos d’Ariany a causa d’una branca que a punt va estar de caure sobre un cotxe aparcat en la via pública del carrer Prínceps d’Astúries. A l’arribada de la brigada, el vehicle ja no es trobava en el seu lloc i les branques havien caigut sobre l’estructura metàl·lica. Els agents es van ocupar de tallar les branques per a evitar majors desperfectes.

Policia Local ha reportat també diverses telefonades a causa de les branques que van estar a punt de caure sobre diversos vehicles al carrer Emili Pou, a l’entrada de Sant Marçal. Dos cotxes es van retirar de la via publica en l’estació de tren de Es Figueral, degut també a unes branques que van estar a punt de caure en l’aparcament pròxim a Prínceps d’Espanya.

Durant el matí i tarda es van registrar cridades per inundacions en la via pública, com en el pont de Sa Cabana, que va haver de ser tancat temporalment. Així mateix, en Es Pont d’Inca, els cables telefònics i el caputxó d’un fanal van haver de ser retirats pels bombers. Un pal de telefonia va obstaculitzar durant part del matí la circulació al una parcel.la propera al carrer Pariatge. Els agents també van registrar avisos per vidrieres trencades al carrer Ca Magi de Sa Cabaneta.