L’Ajuntament de Marratxí ha decidit ajornar la XXXVII Fira del Fang que s’anava a celebrar del 6 al 14 de març. El Consistori ha pres aquesta decisió de forma consensuada amb els ollers degut a la situació sanitària actual. L’alt nivell de contagis a Mallorca fa desaconsellable celebrar la fira, malgrat les extraordinàries mesures sanitàries i logístiques que s’havien previst a la Fira per mantenir la distància social i per evitar aglomeracions.

L’Ajuntament manté la intenció de celebrar la Fira del Fang més endavant, quan la incidència de la pandèmia de Covid-19 permeti celebrar-la sense riscos. El Consistori comunicarà amb la suficient antelació la nova data de celebració de la Fira perquè tots els participants puguin conèixer les noves bases i terminis.

Amb aquest ajornament s’evita que comencin a córrer els terminis administratius per celebrar la Fira del Fang i que firaires i proveïdors comencin amb els preparatius per participar-hi.

Per donar suport al sector ceràmic, un dels més afectats per la pandèmia, el Consistori havia modificat les ordenances perquè els ceramistes participants en aquesta edició de la Fira del Fang no paguin la taxa d’ocupació.