El Ple de l’Ajuntament de Marratxí va aprovar aquest dimarts per majoria de tots els grups municipals, a excepció de VOX, que va votar en contra, una moció amb motiu del 25 de novembre, dia internacional de la violència contra la dona.

El Ple va donar suport a la moció, presentada per via d’urgència pel grup municipal el Partit Popular i transaccionada amb els grups abans de la plenària. El text acordat expressa el compromís ferm contra la violència de gènere, i en defensa dels drets de les dones, l’erradicació de qualsevol tipus de violència masclista, així com combatre qualsevol discurs negacionista i posicionament polític que negui de la violència de gènere o rebutgi les polítiques públiques enfocades a la seva total erradicació.

La portaveu municipal de VOX, Dolores Nchaso, va explicar que el seu grup votava en contra perquè a la moció “només es parla de la violència contra la dona, però no de la violència intrafamiliar. Ningú no diu res de l’home, que també està atacat per la dona. I no anem a parlar d’ell?”.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, va lamentar que un any més VOX impedeixi una declaració institucional consensuada sobre el 25N. “Aquí ningú està en contra dels homes, però existeix una violència estructural i un masclisme cultural i les dones pel fet de ser dones rebin una violència que no passa al contrari i fins que no entenguem això no ens posarem d’acord”.

L’acord del ple també defensava “la voluntat de seguir desenvolupant i donant compliment a les mesures que formen el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere a la nostra comunitat autònoma, i reconeixia a les associacions de la societat civil que lluiten contra la violència masclista i treballen per la igualtat d’homes i dones”.

El Ple també es va comprometre a revisar tots els plans estratègics municipals d’igualtat perquè el compromís amb la igualtat de tota la comunitat és el millor antídot contra les violències. A més, el Ple es va comprometre “a interpel·lar els homes del nostre voltant perquè esdevinguin còmplices en la lluita contra les violències masclistes”.