L’Ajuntament de Marratxí ha presentat oficialment la marca ‘Ceràmica de Marratxí’ per unificar sota aquesta denominació la promoció i difusió de la vessant artística, comercial i turística de la ceràmica del municipi. Amb aquesta iniciativa, presentada al Museu del Fang i a la qual han assistit diversos ceramistes marratxiners, es pretén estructurar, aglutinar i realçar totes les iniciatives, projectes i recursos que formen part de la ceràmica de Marratxí com la Fira del Fang, el Museu, l’Escola de Ceràmica, la Biennal, etc., per tal de remarcar la tradició ollera del municipi que va arrancar al segle XVII.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que la marca ‘Ceràmica de Marratxí’ permetrà arribar a molt més públics i sectors dels que s’arribaven fins ara. “Es podrà diferenciar la ceràmica feta al municipi amb el nostre fang, feta a mà pels nostres ceramistes, i perquè quan la gent compri ‘Ceràmica de Marratxí’ estigui tranquil·la perquè sàpiga que és marca de Marratxí”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Josep Ramis, ha explicat que amb aquesta iniciativa “pretenem fer partícip tant a l’Ajuntament com a marca institucional com als creadors, productors i ceramistes perquè tots junts actuïn sota un mateix paraigua i que aquesta marca englobi totes les iniciatives que facem al voltant de la ceràmica”.

La marca, que té el seu propi web ceramicademarratxi.es, tendrà una estratègia de promoció anual en diferents àmbits amb l’objectiu de posicionar la ceràmica local com a referent a l’illa de Mallorca i a més, subratllar la modernització realitzada pels ceramistes en les seves creacions a part de la ceràmica tradicional feta amb el fang propi.

Durant l’acte, s’ha presentat i s’ha pogut veure en primícia el curtmetratge promocional, ‘Un Nadal a casa’, dirigit per Miquel Àngel Duran que s’emetrà a les sales de cine, a les televisions autonòmiques i a les xarxes socials durant la campanya de Nadal: https://www.youtube.com/watch?v=24INuf7q1oM

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha assenyalat que amb aquest espot “volem difondre la ceràmica a tots els ciutadans i a tots els sectors com la restauració per fer veure que la ceràmica de Marratxí és actual i innovadora i tothom ho podrà veure a aquest espot”.