El Ple de l’Ajuntament de Marratxí va aprovar aquest dimarts l’atorgament d’un nom de carrer o plaça per a Margalida Salvà Tomàs i Miquel Bestard Parets. Se’ls considera figures claus en la història del municipi de Marratxí per tota la seva trajectòria i els mèrits aconseguits al llarg de les seves vides.

Margalida Salvà va ser una figura destacable de Marratxí per diferents mèrits: va ser durant molts d’anys l’única farmacèutica de Marratxí, tot obrint l’apotecaria cada dia de l’any. Va ser de les primeres dones de Mallorca en obtenir el títol d’Inspectora de Sanitat. També tenir un paper actiu contra la pandèmia de la grip de 1957-1958, una de les més mortíferes de la història, tot subministrant medicines a l’Ajuntament de Marratxí perquè aquest les distribuís entre la població afectada.

Pel que fa a Miquel Bestard Parets, és una figura clau en la història política de Marratxí. A nivell polític, es va presentar a les primeres eleccions democràtiques locals de 1979 com a número dos de la llista dels independents, encapçalats per Guillem Vidal. De llavors ençà, sempre en va ser tinent de batle o batle fins a la seva retirada, el 2011. Bestard va presidir el consistori en tres períodes diferents: 1991-1993; 1997-2001; i 2002-2005. Tant els companys com els adversaris polítics en destaquen la seva bonhomia i qualitat humana.

Per aquests mèrits, el Ple ha aprovat iniciar l’expedient per posar el nom de carrer o plaça tant per Margalida Salvà com per Miquel Bestard Parets.