L’Ajuntament de Marratxí, des de l’àrea de Joventut, va celebrar el passat dimecres dia 5 la Fira Èxit, una jornada per orientar professionalment als més joves de les sortides professionals i dels itineraris formatius que poden seguir. Es va celebrar a l’IES Marratxí, de 09.00 a 13.00 hores. 

A la diada varen assistir joves de quart d’ESO i de segon de Batxillerat de diferents centres educatius de Marratxí. Amb aquesta Fira es pretén donar a conèixer als i les joves diferents opcions formatives per continuar els seus estudis, així com informació de les seves possibles sortides professionals per tal de donar resposta als seus dubtes enfront del moment de decidir quin itinerari formatiu seguir.

Els alumnes varen mostrar una bona actitud i interès a tota la informació que se’ls oferia. En la jornada hi havia dos torns, un per a xerrades informatives i un altre per a visitar els estands de les empreses que varen assistir. Els joves varen assenyalar que generalment no se’ls proporciona informació d’aquest tipus en el dia a dia i que amb jornades com aquesta “és una gran oportunitat per a conèixer com funcionen algunes entitats com el SOIB, ja que estem totalment desinformats sobre aquests temes en moltes ocasions” afirmava una alumna del Col·legi Santa Teresa.

La Fira Èxit va estar acompanyada per diferents empreses i entitats, com l’Àrea d’Ocupació, Formació i Treball de l’Ajuntament; POAP (Punt d’orientació acadèmica i Professional) Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors; LADAT Studios; PANAMEDIA Internacional Flight School; ESADIB, Escola superior d’Art dramàtic de les Illes Balears; Joan Oliver, Ceramista i escultor; Iemprèn, Recursos per emprendre; IDI, Institut d’innovació empresarial de les Illes Balears; Infojove; Escola Superior de Disseny;  Bombers Consell de Mallorca; entre altres.