L’Ajuntament de Marratxí construirà un nou  tanatori al cementeri municipal i reformarà diferents zones del recinte. El projecte bàsic encarregat pel consistori indica que al nou tanatori s’integrarà una sala d’autòpsies, nous magatzems, forns en condicions i també s’habilitarà una entrada per vehicles. Aquest nou edifici tindrà una superfície d’uns 200m2 i uns 3,7m d’alçada.

També està previst dur a terme unes millores al cementeri. La zona de l’exterior, el camí de l’entrada i l’edifici principal seran reformats amb l’objectiu de millorar el seu aspecte i la seva funcionalitat. Es preveu sembrar al voltant de 50 arbres i instal·lar una nova il·luminació d’aquesta zona i soterrar la xarxa de distribució elèctrica que actualment passa per damunt de la façana. L’edifici principal es transformarà en el vestíbul de tot el cementeri amb la zona d’atenció al públic i dues sales de vetlla del doble de la superfície actual. 

Al camí de l’entrada, es proposa un nou paviment de pedra, respectant els murs i la vegetació. En aquesta zona se suggereix instal·lar una marquesina amb sostre de vidre que permeti un aixopluc per l’accés a l’edifici principal i connectar l’edifici amb la zona de serveis del cementeri. A més es construirà un taulell per on es pugui veure des de l’exterior del cementeri un carruatge fúnebre antic, propietat del consistori, restaurat per la brigada municipal.