El nou equip de govern de Marratxí va recriminar ahir a l’anterior executiu l’estat d’un gran nombre de contractes subscrits per l’ajuntament i que després del venciment no van ser renovats o licitats de nou. Jaume Llompart, alcalde del municipi, va mostrar la seva “sorpresa” per les exigències del PSIB-PSOE de Marratxí de donar solució al contracte de la recollida de RSU: “Vostès volen que en 39 dies vam arreglar un problema que en tota una legislatura no van solucionar, amb un contracte vençut el 2018 i sense complir amb la normativa europea”.

L’alcalde va fer referència al conveni signat entre Marratxí XXI, empresa de medi ambient del municipi, i FCC per a la recollida i gestió dels residus del municipi que va caducar el 2018 i que des de llavors només ha comptat als pressupostos de l’anterior executiu amb un pressupost de sis mesos per any. A aquest cas se n’hi afegeixen d’altres com la precarietat de les licitacions de jardineria, la gestió del centre de dia Brot de Gínjol i el servei de menjar del mateix, o la revisió i substitució dels extintors de totes les instal·lacions municipals.

 “És inadmissible que l’oposició, els integrants de la qual fa menys de dos mesos estaven al capdavant d’aquest ajuntament, ara vulgui que nosaltres correm a solucionar els problemes que ells han anat tapant i deixant de banda al llarg de tota una legislatura”, assevera Jaume Llompart.

Actualment, Marratxí pateix problemes en la recollida de residus per la negativa de la plantilla de FCC a fer hores extres com a forma de pressió per revertir el conveni dels treballadors que van signar amb vigència fins al 31 de desembre de 2023. Així mateix, Llompart recorda que, “a més de tenir el contracte vençut des del 2018, Marratxí té l’obligació des del 2020 de complir la normativa europea que obliga a la recollida selectiva porta a porta”.

Pel que fa als altres contractes vençuts, Llompart va assegurar que el consistori està treballant per solucionar totes aquestes irregularitats el més aviat possible. “Els tècnics de la casa són partidaris de donar solució a aquesta problemàtica i estem treballant amb ells per treure a concurs tots els contractes que porten diversos anys en precari”.