L’Ajuntament de Marratxí ha donat la benvinguda aquest dijous a les 51 persones desocupades que s’incorporen a treballar a l’Ajuntament Marratxí arran d’una convocatòria de subvenció, SOIB Reactiva 2020, promoguda pel SOIB i cofinançada pel Fons Social Europeu.

D’una banda, hi ha 27 treballadors que es distribuiran en diferents àrees de l’Ajuntament i tindran un contracte de 4 mesos.Transcorreguts els quals es procedirà a la contractació de 23 treballadors més per un altre període de 4 mesos.

Dins aquest mateix programa també s’han incorporat 24 persones a l’empresa municipal Marratxí XXI. Es tracta tant desocupats menors de 30 anys com aturats de llarga durada majors de 30 anys, que faran feina a aquesta empresa

“És un programa del Govern amb el SOIB i l’Ajuntament de Marratxí, que té una subvenció de gairebé 700 mil euros per contractar un total de 74 persones durant quatre mesos i els hi dona l’oportunitat de millorar el seu currículum i acccedir a altres feines quan es reactivi tot”,ha explicat Pilar Ortiz, directora del SOIB.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que “estem molt contents d’aquest programa Reactiva del SOIB per aquestes 51 persones que comencen a l’Ajuntament de Marratxí perquè podran tenir un lloc de feina en un moment de crisi per la pandèmia. I per la banda de l’Ajuntament, perquè ens permetrà millorar els serveis que oferim als marratxiners”.

Per la seva part, la regidora d’Ocupació, Formació i Treball, Aina Amengual, ha agraït el programa del SOIB perquè “intenta donar resposta a la gran crisi que s’ha donat en els darrer mesos pel Covid i donarà feina a 51 persones aturades que vendran feina a l’Ajuntament”.

El programa SOIB-Reactiva 2020 és un programa de contractació pública en Ajuntaments i Consells Insulars de persones desocupades a causa de la crisi econòmica per la Covid-19, o desocupats de llarga durada per tal que puguin mantenir les seves competències professionals i millorar l’ocupabilitat.