L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha començat les tasques de desbrossament i triturat de la vegetació de la llera dels torrents de Coanegra i Gros. Les tasques s’estan duent a terme al tram que transcorre des del carrer Canyar d’Es Pont d’Inca Nou fins als voltants del carrer Mariano Gómez Ulla, Sa Cabana. 

La fundació Natura Parc col·labora amb les tasques a través de sis someres que ajuden a eliminar la vegetació de manera natural i sostenible com a eina de manteniment àgil. Els exemplars, que són d’‘ase mallorquí’, estan protegits en una àrea de seguretat per pastors elèctrics que es van desplaçant a mesura que es va executant la neteja, sempre habilitada per una sortida d’emergència. 

A la primera fase, la neteja del torrent transitarà fins a la desembocadura del torrent Gros, que passa pel nucli històric d’Es Pont d’Inca. Després, a la segona, les tasques de desbrossament del torrent de Coanegra passaran per les urbanitzacions d’Es Pont d’Inca Nou, Can Carbonell, Ses Cases Noves, Son Ramonell, el Polígon i Es Caülls. 

El regidor de Medi Ambient, Manuel V. Martínez, ha explicat que “aquesta neteja servirà per millorar l’evacuació i circulació de l’aigua, el drenatge i evitarà els taponaments que provoquen un augment de la crescuda a la part superior del torrent en cas de pluges intenses”.

El procés finalitzarà amb la retirada de residus incontrolats que es trobin a l’interior de la llera del torrent i el seu posterior tractament al punt verd ubicat a Sa Deixalleria.