L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Medi Ambient i amb la col·laboració de Natura Parc netejarà el Torrent de Coanegra amb l’ajuda de 6 someres amb l’objectiu d’eliminar vegetació de manera més natural fora l’ús de maquinària pesada. 

Els animals aniran realitzant la neteja per trams, que en total sumaran més de 5 quilòmetres, passant per diferents nuclis com Es Caülls, Es Figueral, Son Ramonell, Ses Cases Noves, Cas Miot, Pont d’Inca Nou i Cabana. El cost anual és de 20.000 euros, enfront a l’any passat que 2,4 quilòmetres va tenir un cost de 40.000 euros amb maquinària pesada. 

L’objectiu és realitzar una neteja natural i utilitzar a les someres com a eina de manteniment. A més, es du a terme un programa de recuperació d’aquests equins que han estat abandonats, i Natura Parc ofereix l’oportunitat d’acollir-los durant un any, tot i que es té previst que aquest servei s’allargui els anys vinents. Aquest procés de manteniment és el més natural i més sostenible de mantenir net el torrent. 

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha explicat que “amb la neteja que fan les someres surt manco herba, i també disminueixen els riscs d’incendi i d’inundació”. Cada tram compta amb pastors elèctrics que es van movent així com amb una sortida d’emergències per qualsevol mena d’imprevist protegir ràpidament a les someres.