El batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el director general d’Endesa, Martí Ribas, han signat avui el conveni de col·laboració amb l’objectiu de dur a terme un projecte de formació per a l’ocupació que millori la qualificació professional tant d’aturats com ocupats, amb el requisit d’estar inscrit al SOIB com a demandant d’ocupació.

Avui, a l’Ajuntament de Marratxí, el batle, Miquel Cabot i Martí Ribas, director general d’Endesa a les Illes Balears, han signat el conveni de col·laboració que permetrà formar treballadors del sector de construcció. Se’n beneficiaran 50 persones, que rebran formació especialitzada de 200 hores en aspectes necessaris per a exercir feines que requereixen una titulació específica, en l’àmbit del sector de la construcció.

La formació consta del curs PRL bàsic de construcció (60h), que s’impartirà del 9 al 24 de gener; i el curs PRL en altres activitats del sector (140h), del 30 de gener al 9 de març. En aquests cursos es tractarà, principalment,  formació relacionada amb riscos laborals, treballs de demolició i rehabilitació, muntatge i desmuntatge de bastides, maneig de retroexcavadores, operador de carretons i plataformes elevadores, entre altres.

Aquests cursos són accions de curta durada en les quals s’obtenen certificacions oficials impulsades per Endesa dins dels projectes de Creació de Valor Compartit (CSV). Aquesta iniciativa de formació està lligada al pla CSV de les centrals de generació tèrmica i dels futurs parcs renovables. És una actuació que té como objectiu maximitzar el valor que les centrals poden aportar a l’entorn i aconseguir, així, una major integració en el territori de l’activitat de les centrals de la companyia.

Endesa es fa càrrec de les despeses del projecte de formació xifrat en més de 40.000 euros, mentre que l’Ajuntament de Marratxí s’ha compromès a fer la selecció de participants, orientació laboral i fer un seguiment de la inserció. També cedirà les instal·lacions municipals per a dur a terme la formació.

Els interessats es poden inscriure del 21 de novembre al 22 de desembre a https://www.marratxiactiva.es/ o bé, dirigir-se a l’Àrea d’Ocupació, Formació i Treball de l’Ajuntament de Marratxí, C/Balanguera s/n, marratxiactiva@marratxí.es, o bé al telèfon: 971 60 14 48.