El consistori realitza un procés de control i prevenció que inclou la identificació dels focus de cria. Posteriorment, s’aplica un preparat biològic amb l’objectiu d’eliminar les larves.

La campanya inspeccionarà de forma gratuïta els domicilis particulars d’aquells veïns que ho sol·licitin omplint un formulari.

Un any més, l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Marratxí ha posat en marxa la seva campanya anual per a la detecció i el control del moscard tigre al municipi, que es prolongarà fins al mes de novembre. La campanya inclou la inspecció gratuïta els domicilis particulars d’aquells veïns que ho sol·licitin, omplint un formulari que es troba a la pàgina web de l’ajuntament www.marratxi.es. També poden contactar amb l’àrea de Medi Ambient al telèfon 971 60 75 02 o a través del correu mediambient@marratxi.es.

El regidor de Medi Ambient i Agricultura, Manuel V. Martínez, destaca que “el consistori porta a terme un procés de control i prevenció en diferents nuclis del terme municipal, que consisteix en realitzar mostrejos de moscards adults per localitzar els focus de cria i, posteriorment, aplicar un preparat larvicida biològic per acabar amb les larves, que no afecta animals ni persones. Aquesta tasca s’intensifica durant els mesos d’estiu”.

Durant la fase de mostreig s’han instal·lat al municipi 40 trampes, les captures de les quals han servit per demostrar que la població de moscard tigre es troba assentada a Marratxí i que la seva presència s’ha expandit a gran part de l’any.

El moscard tigre, originari del sud-est asiàtic i detectat per primera vegada a Mallorca el 2012, es reconeix per les seves ratlles blanques al cap i el cos. És un insecte actiu principalment durant el dia i a l’exterior dels habitatges, les femelles del qual provoquen picades molestes.

Segons els experts, la clau per prevenir la seva proliferació és evitar la posta d’ous i el creixement de les larves aquàtiques, eliminant qualsevol punt d’acumulació d’aigua on puguin créixer, com cendrers, cubs, tests, zones de drenatge, canals, superfícies irregulars o depressions en el terreny.

Els mateixos experts consideren que l’aplicació d’insecticides sobre els moscards adults no és un mètode eficaç per controlar aquesta plaga.