El pròxim mes de novembre es començarà l’actuació a sis espais infantils que necessiten una reparació urgent de sòls i joguines trencades.

“En vuit anys no s’ha dut a terme cap actuació en cap dels 73 parcs infantils, i n’hi ha alguns que tenen necessitats molt urgents”.

L’Ajuntament de Marratxí ha posat en marxa un Pla de Renovació de l’equipament dels parcs infantils del municipi, un total de 73, de manera que anualment es destinarà una partida de 200.000 euros en aquest fi. Segons el regidor delegat de l’empresa Marratxí 21, Juan Antonio Estarellas, que és l’empresa pública encarregada dels parcs infantils, entre d’altres serveis, “en els darrers vuit anys no s’ha dut a terme cap actuació en aquests espais, sent vital fer-la almanco, a deu d’ells”.

Així, partint d’un pressupost per al que queda d’any de 70.000 euros, el regidor ha posat en marxa un pla d’actuació de cara a l’any que ve i els pròxims. “La inversió en manteniment està coberta per una subcontracta que tenim, però la realitat ens marca que si bé sí que hi ha manteniment pel que fa a petites reparacions, l’estat de molts d’aquests parcs deixa molt a desitjar, tant en l’àmbit de sòls com de joguines desfasades o trencades directament”, ha explicat Estarellas.

El mes de novembre s’actuarà inicialment a sis parcs: el de la Plaça Bartomeu Riera de Sa Cabana, i els dels carrers Can Sitjar a Son Llatzet i Ca Malvesia d’Es Pont d’Inca, als quals se’ls canviarà el sòl; al parc del CEIP Blanquerna, al qual es posarà el sòl nou i substituiran diversos jocs espatllats, i en els dos parcs de Son Verí, on se substituiran diverses joguines trencades.