L’Ajuntament de Marratxí ha presentat als veïnats del Pont d’Inca la reforma i millora que durà a terme per a l’accessibilitat de l’entorn de l’Església del Pont d’Inca. El projecte encara està pendent de licitació, però la inversió serà de 695.254,01 euros amb IVA inclòs. 

L’objectiu d’aquestes obres és millorar la zona d’intervenció mantenint el caràcter de zona residencial que té aquella part del Pont d’Inca. Els veïnats trobaran moltes millores, ja que actualment l’estat de conservació de l’entorn és irregular. La reforma cerca donar protagonisme als vianants, per això es crea una zona amb itineraris adaptats amb una plataforma sense desnivells a tota l’amplada dels carrers. 

Al lateral de l’Església, que confronta amb el carrer Santa Catalina Tomás es preveu ampliar la zona de jocs infantils i fer una pista esportiva nova, així com també fer una pista nova de bàsquet. 

El paviment dels carrers es preveu que sigui d’empedrat amb cara llisa per a remarcar el caràcter de zona de vianants i permetre el pas de vehicles amb poques vibracions i soroll. I pel que fa a la xarxa d’il·luminació passa a ser enterrada en la zona d’intervenció i es renoven completament les lluminàries, tant dels carrers com de la zona de pista esportiva i jocs infantils.

A la reunió també s’ha presentat l’Estudi preliminar de millora dels espais urbans del Pont d’Inca. Compta amb una sèrie d’objectius com són: la reactivació econòmica amb la millora de l’entorn comercial; reforçar la trama urbana i la connectivitat sostenible amb Palma; increment, millora i renaturalització de les Zones Verdes; reducció de l’impacte del vehicle creant aparcaments dissuasoris o millorar l’oferta cultural.